Logo

Ris à l'amande - prøv Kogebog.dk i dag 💘

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ris à lamande - prøv Kogebog.dk i dag 💘 

 
Selvom det er en klassisk juledessert, så kan du sagtens lave den hele året. Den er så lækker at du kan prøvesmage alle årstider. Men mandelgaven må vente til jul
(4-6 pers.)

 
# Ingredienser
1 dl vand
60 g grødris (¾ dl)
4 dl sødmælk
½ stang vanilje
1-2 spsk sukker
10 stk. smuttede, hakkede mandler
1 stk. hel smuttet mandel til mandelgave
3 dl piskefløde

 
Tilbehør: kirsebærsauce eller sukkerdryssede appelsinskiver.

 
* Tilberedning
Bring vandet i kog i en tykbundet gryde.
Drys risene i det kogende vand under omrøring, og kog dem 2 min.
Tilsæt mælk og vanilje.
Bring det i kog under omrøring.
Kog grøden ved svag varme, under låg, ca. 35 min. Rør i den af og til.
Afkøl grøden.
Rør den med sukker og mandler.
Pisk fløden stiv og vend den i grøden. Sæt desserten koldt.

 
INFO: Risalamande er en risdessert. I mange danske hjem er risalamande eller risengrød den traditionelle dessert juleaften.

 
Se alle de bedste opskrifter med Desserter

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.220 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her