Logo

Kyllinge Mole

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kyllinge Mole 

 
Mole er en mexicansk klassiker - en tyk, mørk sauce lavet med en symfoni af søde og krydrede chili afrundet med bitter chokolade. Serveres med stegt kylling
Giver 6 portioner

 
# Ingredienser
3 små tørrede pasilla chilier, ristede, uden kerner og årer, skyllede
(Se teknik nedenfor eller under Mexicansk kogekunst)
3 små tørrede mulato chilier, ristede, uden kerner og årer, skyllede
3¾ dl kogende vand
50 g sesamfrø
3 hele nelliker
1 stykke af en stang kanel (ca 2½ cm)
1 knivspids koriander
1 knivspids anisfrø
6 cl olie
50 g hele ublancherede mandler
50 g rosiner
6 hele kyllingeben, med overlår (ca 1350 g)
1 knivspids salt
75 g grofthakkede løg
2 fed hvidløg
1 spsk tomatpasta
45 g mexicansk chokolade (Se under Mexicansk kogekunst)
25 cl hønsebouillon
Tomatbåde og koriander eller bredbladet persille kviste til pynt
Grøn ris pilaf (se opskrift) (valgfrit)

 
* Fremgangsmåde
1. Læg pasilla og mulato chilierne i en mellemstor skål; dæk dem med kogende vand.
Lad det stå i 1 time.

 
2. Rist sesamfrøene i en tør, tung stegepande over mellem varme i 2 min eller indtil de er gyldne, rør hyppigt. Fjern dem fra panden.

 
3. Bland nelliker, kanel, koriander, og anisfrø i den samme pande; rist over mellem varme 20 til 30 sekunder indtil de begynder at skifte farve og bliver duftende, rør hyppigt.
Fjern det fra panden.

 
4. Varm olien i en 30 cm stegepande over mellem varme indtil det er varmt.
Tilsæt mandler. Svits under omrøring i 2 til 3 min indtil de er brune.
Fjern dem med en hulske; afdryp dem på køkkenrulle.

 
5. Tilsæt rosiner. Svits under omrøring i 30 sekunder eller indtil de svulmer.
Fjern dem med en hulske.

 
6. Strø salt over kyllingen.
Steg dem i den samme pande over mellem varme i 10 min eller indtil de er brunede, vend dem en gang. Flyt dem til en tallerken.
Fjern alt undtagen 2 spsk olie fra panden.

 
7. Læg rosinerne i blenderen; blend indtil de er fint malede.
Hak mandlerne groft; læg dem i blenderen.
Blend indtil de er fint malede.
Læg løg og hvidløg i blenderen; blend indtil de er fint malede.

 
8. Hæld 2 spsk sesamfrø op i en elektrisk krydderimølle. og mal det til fint pulver.
Hæld det op i blenderen.

 
9. Mal nellikeblandingen i møllen til fint pulver; hæld det op i blenderen.

 
10. Tilsæt chilierne, 7,5 cl af vandet og tomatpastaen til blenderen; blend indtil det er jævnt.
Hvis blandingen er for tyk, tilsættes lidt af de resterende vand, 1 tsk ad gangen, indtil blenderbladet kan køre. Smid det resterende vand ud.

 
11. Hak chokoladen groft ved brug af en skarp kniv.

 
12. Varm olien i panden igen over mellem varme indtil det er varmt.
Skru varmen ned på lav-mellem.
Tilsæt chiliblandingen. Steg under omrøring i 5 min.
Tilsæt chokolade; steg under omrøring i 2 min eller indtil det er smeltet.
Hæld gradvist suppen i. Kog under omrøring i 5 min.

 
13. Læg kyllingen tilbage i panden.
Skru ned til lav varme.
Læg låg på og lad det simre i 45 min eller indtil kyllingen er mør og saften er klar, vend kyllingen jævnligt.
Strø resterende sesamfrø over kyllingen lige før servering.
Pynt hvis det er nødvendigt. Serveres med grøn ris pilaf.

 
Ristning af tørrede chilier: Varm en usmurt tung stegepande op over mellem varme; læg chilierne på panden i et lag. Steg chilierne i 1 til 3 min indtil farven ændrer sig lidt (men de må ikke brændes) og chilierne begynder at dufte (men ikke så meget at de afgiver en frastødende duft), pres dem ned med en spartel og vend dem jævnligt. Hvis du skal riste et stort antal tørrede chilier, så læg dem i et lag på en bageplade i en 180 °C varm ovn i 3 til 5 min, indtil chilierne er varme at røre ved og de dufter. Når chilierne er kolde nok til at arbejde med, men stadig er smidige, klippes de op på langs med en saks; Tag forsigtigt kernerne og årerne ud. Hvis det specificeres i opskriften, skylles og gnides chilierne under rindende koldt vand.


Kyllinge Mole 
Trin 1: Dæk chilierne med kogende vand.


Kyllinge Mole 
Trin 2: Rist sesamfrøene.


Kyllinge Mole 

Trin 4: Brun mandlerne.


Kyllinge Mole 

Trin 7: Tilsæt løg til rosinblandingen.


Kyllinge Mole 

Trin 10: Blendet chiliblanding.


Kyllinge Mole 

Trin 12: Kog mole saucen.

 

Se alle de bedste opskrifter med Kylling

 

Se alle de bedste opskrifter med Mexicansk

 
INFO: Mole er en traditionel marinade og sauce, der oprindeligt blev brugt i mexicansk køkken. I det moderne Mexico bruges udtrykket til en række saucer, nogle ganske forskellige, inklusive sort, rød / Colorado, gul, grøn, almendrado, de olla, huaxmole, guacamole og pipián

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (9 stemmer)
Siden er blevet set 9.217 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvem vil du helst have som ny statsminister?







Effektiv reklame - klik her