
Chicken gumbo med
pølse er en skøn ret, som evt kan krydres med din egen hjemmeblandede
kreoler-krydderiblanding. En smagfuld ret der serveres med cremefraiche og grøn
salat 
Til 4 personer. 
# Ingredienser
4 tomater 
500 g kartofler 
2 spsk olie 
250 g perleløg 
2 fed hvidløg 
4 kyllingebryster
200 g chorizopølse
eller anden krydret pølse 
2 spsk sød chili
sauce 
saft fra 1 appelsin 
salt og peber 
Tilbehør:
Cremefraiche og grøn salat.
* Tilberedning
Tomaterne dyppes i
kogende vand, så skindet kan fjernes. 
Skær dem herefter i terninger. 
De skrællede
kartofler skæres også i terninger. 
Varm olien i en dyb
pande og tilsæt kartofler og pillede perleløg. 
Lad dem stege i ca.
10 min. 
Tilsæt pressede
hvidløg. 
Skær
kyllingebrysterne i 5 cm store stykker, og pølsen i tykke skiver. 
Tilsæt kød og pølse.
Tilsæt
tomatterninger, chilisauce og appelsinsaft. 
Smag til med salt og
peber og lad retten simre i 15 min, til kyllingekødet er gennemstegt og mørt. 
Din egen
hjemmeblandede kreoler-krydderiblanding
#
2½ spsk paprika 
2 spsk salt 
2 spsk
hvidløgspulver 
1 spsk løgpulver 
1 spsk sort peber 
1 spsk cayennepeber 
1 spsk tørret
oregano 
1 spsk tørret timian
*
Bland alle
krydderierne sammen og opbevar dem i en lufttæt beholder. 
Her er selvfølgelig
til mange omgange, men du kan jo altid halvere eller kvarte opskriften.
✅ Årets bedste opskrifter fås på Kogebog.dk - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab, 
Mad til 1 person eller Mad på 30 min. 
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.