Logo

Lammegryde med karrysauce og kålsalat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Lammegryde med karrysauce og kålsalat

 
Gryderetten kan tilberedes over blus i 15 min., og derefter sættes i en høkasse i 2 timer. Så får retten endnu mere smag og brænder ikke på. Lam kan erstattes af kalve- eller oksekød.
4-6 personer. Arbejdstid: ca. 45 min. Stege/simretid: ca. 1 time.

 
#
750 g lammesmåkød, fx lammeculotte eller -bov
3 spsk olie
4 løg
2 spsk tomatpuré
1 tsk spidskommen
1-2 spsk stærk karry
salt og friskkværnet peber
2 dl vand

 
Kålsalat:
300 g hvidkål
250 g gulerødder
200 g cremefraiche 18%
frisk koriander

 
Tilbehør:
250-300 g ris
50-75 g rosiner
3 spsk pinjekerner
*

 
Skær kødet i terninger på ca. 3x3 cm.
Brun dem på alle sider i en gryde med olie.

 
Pil løgene, skær dem i både, og brun dem sammen med kødet.
Tilsæt tomatpuré og spidskommen, og steg videre i nogle min.
Krydr med karry, salt og peber, og tilsæt vand.
Lad retten simre under låg ved lavt blus i ca. 1 time, til kødet er helt mørt.
Smag til med salt, peber og evt. karry.

 
Snit kålen fint, og bland den med revet gulerod og cremefraiche.
Smag til med salt og peber.
Server med friskhakket koriander, kålsalat og kogte ris blandet med rosiner og ristede pinjekerner.

 


 
Kilde: Hjemmets bedste MAD

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 7.786 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?


Effektiv reklame - klik her