Logo

Lasagne 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Lasagne 2

 
Denne lasagne er en nem måde at få grønsager i grønsagsforskrækkede medlemmer af familien – store som små og Garfield,
I 80’erne kom Garfield-bølgen ind over os – Jim Davis’ tegneserie om den lasagneelskende kat, hunden futte og deres ejer Harald Jensen – og med den også Garfields yndlingsspise:

 
Man kan stadig få dem frosne, men det er bedre og lige så hurtigt at lave lasagne selv fra bunden. En frossen lasagne skulle/skal have ca. 40 minutter i ovnen, så det er jo ikke fastfood.
Forberedelsestid: 20 min. Tilberedningstid: 35 min. til 4 personer.

 
# Ingredienser til denne Lasagne:
1 stort løg
4 fed hvidløg
1 broccolistok – en god måde at få brugt den på
3 forårsløg
2 gulerødder
olie til stegning
500 g hakket oksekød
1 dåse flåede tomater
1½ tsk oregano
1 dl rødvin
1 dl vand
6-8 stk lasagneplader –afhænger af størrelsen på dit fad
½ l Mornaysauce – eller bechamelsauce
200 g revet ost
salt og peber

 
Sådan tilbereder du denne lasagne:
Gør alle grønsager klar på forhånd ved at pille, skylle og skrælle dem.
Hak alle grønsagerne – fx i en foodprocessor eller lignende.
Tænd ovnen på 200° C.
Svits alle de hakkede grønsager kort i olie i en gryde.

 
Tilsæt kødet, og lad det hele svitse, til al væske er fordampet.
Tilsæt de flåede tomater, rødvin og vand, og krydr med oregano, salt og peber.
Lad det hele koge i 5-10 minutter – eller mere hvis du føler for det.

 
Læg nu lagvis kødsauce, lasagneplader, kødsauce, Mornaysauce, lasagneplader, kødsauce og Mornaysauce i et ovnfast fad af passende størrelse.

 
Drys med revet ost, og sæt fadet i ovnen i ca. 30 minutter, til osten er smeltet og lasagnepladerne er blevet bløde.

 
TIPS: Du kan bruge andre grønsager end dem, der er brugt her – blomkål, kartofler, spinat og porrer egner sig også fortrinligt, bare de lige får en tur i hakkeren først.

 
Lasagne tilbehør:
Til lasagnen kan du servere en lækker, frisk salat, fx spidskålsalat, bønnesalat, tomatsalat, mormorsalat eller blot en ganske almindelig grøn salat med hvad der er at byde på i køleskabet – tomater, fetaost, champignon eller lignende. Evt kan du lave en salat, hvor de – eller nogle af de – grønsager du har kommet i farsen, går igen.

 
Det tager ikke længere tid at tilberede lasagne fra bunden end at varme den frosne, og hvor er det bare dejligt, at lasagnen er kommet tilbage i det danske køkken. Vive lasagne!

 
Lasagne 2

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 12.136 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?



Effektiv reklame - klik her