 
 
   
Spændende opskrift på braiseret oksehalekød, lavet som krebinetter
i en dejlig skøn og smagsintens sauce, med skiver af marv, let kogte grønsager
4 personer
 
# Ingredienser 
2 kg oksehaler 
1 løg
1 gulerod 
1 porre 
¼ selleriknold 
4 skalotteløg 
1 laurbærblad 
4 kviste bredbladet persille 
 
DESUDEN: 
2 finthakkede skalotteløg
10 g smør 
2 spsk finthakket bredbladet persille 
2 spsk fintskåret purløg 
100 g svine-net 
Svine-nettet bestilles hos slagteren. 
 
TILBEHØR: 
150 g udvandet oksemarv 
1 cl eddike 
Let kogte grønsager fx gulerødder, majroer, løg og ærter 
 
SAUCE: 
siet kogelage fra kødet 
salt og peber 
lidt majsstivelse 
lidt finthakket persille 
 
* Tilberedning
 
 
1. Del oksehalerne i store stykker og læg dem i en gryde. 
Dæk med koldt vand og kog det langsomt op. Kog 3-4 min.
 
 
2. Imens kødet koger op, renses grønsagerne. 
Skær dem i små terninger. 
 
 
3. Hæld vandet fra kødet og kom det i en sigte. 
Skyl det godt med koldt vand. 
 
 
4. Kom atter kød og ben i gryden og tilsæt 
grønsager, laurbær og persille. 
Dæk med koldt vand og drys med lidt groft salt. 
Kog op og lad det simre under låg i 3 timer. 
Skum grundigt af og til. 
 
 
5 Tag de færdigkogte oksehaler op og afkøl dem let. 
Si kogelagen, skum den godt for fedt og 
kog den ind til 3-4 dl. 
Pil det lune kød fra benene og stil til side. 
Klar de hakkede skalotteløg i lidt smør og 
vend det sammen med kødet, finthakket purløg og 
persille. Drys med salt og peber. 
 
 
6 Form kødblandingen til 4 kugler og pak dem i svinenet. 
Steg dem 4 min. på hver side i brunet smør. 
Skær marven i skiver og kog dem 1 minut i vand tilsat en
smule eddike. 
Smag den indkogte, afskummede kogelage til med 
salt, peber og persille. Jævn evt. med lidt majsstivelse. 
Anret krebinetterne med skiver af marv, letkogte grønsager
og saucen. 
Drys med finthakket persille. 
 
INFO: Oksehale er det kulinariske navn for halen af kvæg. Mens ordet engang kun betød halen
af en okse, kan det i dag også
referere til halen af andet kvæg.
En oksehale vejer typisk 2,5 kg og er flået
og skåret i kortere længder til salg.
 
Se andre gode opskrifter med Oksehaler
 
Vinforslag: Bordeaux Medoc, Saint-Emilion. 
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person,
Børnekokke eller Mad på 30 min.