Logo

Rødspætteruller med rejesauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rødspætteruller med rejesauce

 
Lad dig inspirere og servér lækker mad med Rødspætteruller dampet i hvidvin. Små nemme rødspætteruller serveret med serveret med en dejlig rejesauce
Til 4 personer. Tilberedningstid: ca 20 min. Kogetid: 12-15 min. Ikke fryseegnet
 
# Ingredienser
8 små rødspættefileter
salt og peber

2-3 spsk citronsaft
200 g grønne bønner

4-5 finstrimlede gulerødder
1-2 tsk hele nelliker

1 dl hvidvin (kan udelades)
1 spsk smør

1 spsk hvedemel.
1 dl fløde
1 æggeblomme
200 g pillede rejer

 
* Tilberedning
1. Drys-salt og peber på rødspættefileterne og dryp citronsaft på.

 
2. Kog bønner og gulerødder 2-3 min i vand, der lige dækker.
Lad grønsagerne dryppe af.
Fordel dem på fileterne og rul dem sammen herom.
Fæstn med en tandstikker ved hver rulle og stik et par hele nelliker i hver.

 
3. Læg fiskerullerne side om side i en lille gryde.
Hæld hvidvinen på og spæd med grønsagsvand, indtil rullerne lige er dækkede.
Damp dem under låg i 12-15 min.

 
4. Tag rullerne op af gryden og jævn kogelagen med smør og mel rørt sammen til en smørbolle.
Pisk æggeblomme og fløde sammen og kom det i saucen, mens der piskes.
Bring saucen i nærheden af kogepunktet.
Den må ikke koge efter æggeblommen er tilsat.

 
5. Kom rejerne i saucen og smag den til med salt bg peber.
Anret rullerne i et varmt fad.
Hæld lidt af rejesaucen over eller server den til sammen med kogte kartofler.

 
Tips:
Middage hvor hovedretten er fisk kræver tilberedning i sidste øjeblik, for fisk bør ikke opvarmes, den skal steges eller koges umiddelbart før serveringen, ellers går den gode smag tabt. Men sauce og andet tilbehør kan som regel forberedes i god tid.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 6.974 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her