Logo

Risengrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Risengrød

 
Risengrød er en rigtig vinterspise – en klassiker i mange danske hjem ved juletid. Grøden er simpel at lave med få ingredienser, så det er bare om at gå i gang.
4 personer. Tilberedningstiden for risengrød er ca 1 time. Heraf er arbejdstiden ca 15 minutter.

 
# Ingredienser til risengrød:
2 dl vand
2½ dl grødris (risgryn) (ca 225 g)
1¼ l mælk
¼ tsk groft salt
*

 
Sådan laver du risengrøden
Da det tager ca en time at tilberede risengrøden, så det er en god ide at starte i god tid.
Du skal starte med at bringe vandet i kog i en tykbundet gryde.
Når vandet er kommet i kog røres grødrisene i.
Det skal nu koge under låg ved svag varme i ca. ti minutter.

 
Hæld herefter mælken i og bring igen grøden i kog.
Du skal endelig huske at røre jævnligt i gryden over hele bunden, så grøden ikke ender med at brænde på.
Kog grøden færdig ved svag varme i endnu 40-50 minutter.
Til sidst smages grøden til med salt, og så er din risengrød klar til servering.

 
Tips til risengrød:
Risengrøden forbinder mange nok med vintertiden, og det er da også blevet en tradition i mange hjem at spise grøden som middagsret enten juleaften eller i løbet af december.

 
Som tilbehør til risengrøden kan du servere kanelsukker lavet af 2 tsk stødt kanel og 2 spsk sukker. Eller prøv at servere risengrøden med en smørtklat samt hvidtøl.

 
Hvis du får en rest risengrød tilovers efter maden så prøv at lave risalamande eller risklatkager – begge er lækre desserter.
Du kan finde opskriften på risalamande – perfekt til juleaften her.
Du kan se opskriften på risklatkager her.
Klatkager er lækre som en lille snack ligesom æbleskiver eller pandekager en søndag eftermiddag eller som dessert en vinteraften.
Velbekomme, og god fornøjelse med din risengrød.

 
INFO: Risengrød indgår som middagsret i nordisk juletradition. Ris koges til grød med mælk og en smule husholdningssalt. Den serveres varm med smør, kanel og sukker. Til risvandgrød bruges vand i stedet for mælk. Arroz con leche

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 5.864 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Prøv
Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?



Effektiv reklame - klik her