 
 
   
For at fejre de første friske grønsager kan man servere
risotto primavera - det italienske ord for forår. Spis gerne mange grønsager
hver dag, se opskrift her
Til 6-8 pers
 
# Ingredienser
225 g friske, tynde
asparges 
4 spsk olie 
175 g tynde, grønne
bønner, skåret i 2,5 cm stykker 
175 g små
courgetter, skåret i 
kvarte på langs,
derefter i 2,5 cm stykker 
225 g bælgede,
friske ærter 
1 løg, fint hakket 
1-2 fed hvidløg,
fint hakkede 
350 g arborio ris 
1½ liter hønse-
eller grønsagsbouillon, på kogepunktet
4 forårsløg, i 2,5
cm stykker 
salt og peber 
50 g smør 
125 g friskrevet
parmesan 
2 spsk klippet
purløg 
2 spsk strimlet
basilikum forårsløg, til pynt (kan udelades) 
 
* Tilberedning
1 Skær den træede
ende af aspargesene og skær hovedet af. 
Skær stænglerne i
2,5 cm stykker og sæt dem til side sammen med hovederne. 
 
2 Varm 2 spsk af
olien i en stor pande for kraftig varme, til den er meget varm. 
Tilsæt asparges,
bønner, courgette og ærter og svits under omrøring i 2-3 min, 
til de begynder at
blive bløde. Sæt dem til side. 
 
3 Varm resten af
olien i en stor, tykbundet gryde for jævn varme. 
Tilsæt løg og svits
under jævnlig omrøring i 3 min, til det begynder at blive blødt. 
Tilsæt hvidløg og
svits under omrøring i 30 sekunder. 
Dæmp varmen, tilsæt
ris og rør, så de dækkes af olie. 
Svits under konstant
omrøring i 2-3 min. 
 
4 Tilsæt lidt efter
lidt den varme bouillon, en øseskefuld ad gangen. 
Rør konstant og
tilsæt mere bouillon, efterhånden som risene absorberer 
hver tilsætning. Øg
varmen til jævn, så bouillonen bobler. 
Kog i 20 min, eller
til al væden bortset fra 2 spsk er absorberet, og 
risene er
cremeagtige. 
 
5 Rør grønsagerne og
forårsløg i sammen med den sidste bouillon. 
Kog i 2 min under
hyppig omrøring og smag til med salt og peber. 
Rør smør, parmesan,
purløg og basilikum i. 
Tag gryden fra
varmen og server risottoen straks, evt pyntet med forårsløg. 
 
Se alle de bedste
opskrifter med  Risotto
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------