 
 
   
Hvis du har kogt mere pasta, end der bliver spist, kan du hurtigt og nemt lave en gratin af det
tiloversblevne. Det smager saftsuseme godt. 
Tid: ca 35 min,
heraf 10-15 min i ovnen. 4 pers. 
 
# Ingredienser
280 g pastasnegle (8
dl) 
2 spsk smør eller margarine 
4 spsk hvedemel 
5 dl mælk 
1-2 tsk sennep 
2-3 dl ost med stærk
smag 
2 spsk hakket persille 
evt. salt og peber 
100 g røget skinke 
 
* Fremgangsmåde 
1. Kog pastaen efter
pakkens anvisninger. 
 
2. Smelt fedtstoffet
i en gryde.
Drys melet over og
rør rundt. Spæd med mælken. 
Lad saucen koge 3-4
minutter under omrøring. 
 
3. Tilsæt sennep og
reven ost, som smelter ned i den varme sauce. 
Smag til med
persille og evt. lidt salt og peber. 
 
4. Skær skinken i
tern. 
 
5. Lad pastaen
dryppe af. Læg den i et let smurt ovnfast fad. 
Drys skinketerningerne på og hæld ostesaucen over. 
 
6. Gratiner ved 225
°C i 10-15 minutter. 
 
7. Server gratinen
med en tomatsalat. 
 
Tips: Andre typer af pasta kan bruges. Kan du få
fat i de rigtig store pastasnegle, er det festligt at fylde hver enkelt med
gratinsaucen og gratinere i fad som ovenfor. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Pasta
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------