 
 
  Denne herlige pasta får en saftig smag af champignoner i kombination med røget skinke og grønsager. Røget skinke er dejlig mager mad. 
  Forberedelse 10 min. Tilberedning 15 min. 4 portioner 
 
# Ingredienser
400 g pasta 
1 løg 
1 fed hvidløg 
1 spsk smør eller margarine 
250 g friske champignoner 
2 gulerødder 
2 dl yoghurt naturel 
150 g røget skinke 
1 lille squash 
salt og groftkværnet sort peber 
2 tsk frisk estragon 
 
* Tilberedning
1. Pil og hak løg og hvidløg. 
Smelt fedtstoffet på en pande og steg løg og hvidløg, 
til det er mørt. 
 
2. Skær champignonerne i skiver og steg dem sammen 
med løgene, ca. 5 min. 
 
3. Kog pastaen efter pakkens anvisninger. 
 
4. Udkern squashen med en ske og skær den i 
tændstiktynde strimler. 
Skær gulerødder og skinke ud på samme måde. 
Læg grønsager og skinke på panden og lad dem 
simre i deres egen væde, til de er sprøde og 
gennemvarme, ca. 7 min. 
 
5. Hæld eventuel væske fra stegepanden og rør 
yoghurten i. 
Anret pastaen på tallerkener og hæld saucen over. 
Krydr med salt og groftkværnet sort peber efter 
smag og garner med frisk estragon. 
Server straks. 
 
Skinke- og champignon-pasta:
Pr. portion: Kalorier 550 = Kilojoule 2480 
Kulhydrat 84 g Protein 29 g Fedt 11 g (18%) Fibre 8 g 
• Svampene giver meget B- og D-vitamin. 
 
Tips:
 
Du kan gøre retten vegetarisk ved at erstatte 
skinken med fx solsikkekerner eller kikærter. 
 
 
Det er let at koge pasta, når blot man følger 
et par enkle regler. Pasta skal koges uden låg 
i en stor gryde med rigeligt vand, så den bliver 
ensartet gennemkogt. Rør gerne rundt i gryden 
et par gange undervejs, så pastaen ikke klæber 
sammen. 
En tommelfingerregel: 1 liter vand til 100 g pasta 
og 1 tsk salt for hver liter vand. 
Kogetiden for pasta varierer fra mærke til mærke, 
men vandet skal "bulderkoge" hele tiden. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Pasta/nudler  eller Ris/bønner/gryn
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.