Logo

Stegt kylling med ovnbagte kartoffelbåde og agurkesalat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Stegt kylling med ovnbagte kartoffelbåde og agurkesalat

 
Kylling kan tilberedes på utallige mader. Af kylling kan du lave både hverdagsmad og festmad, og det kan bruges til både billige og hurtige retter. Her får du en god opskrift med kylling.
Til 4 personer.

 
# Ingredienser
1 kylling, ca 1200 g
½ tsk salt

 
Ovnstegte kartofler:
1½ kg kartofler

½ tsk salt

 
Agurkesalat:
1 dl eddike
½ dl sukker

1 agurk i tynde skiver

 
Skysauce:
2 spsk majsstivelse
1 dl vand

skyen fra kyllingen
peber

evt. salt
evt. kulør

 
Tilbehør:
kogte grønsager (600 g) eller en stor skål salat
godt brød

 
* Tilberedning
Stegt kylling:
1. Fjern gumpen og del kyllingen på langs i to halve.
Skær lårene fra og del dem i over- og underlår.
Del også bryststykkerne i to dele, så du får otte kyllingestykker i alt.

 
2. Læg kyllingestykkerne i et ildfast fad og drys med salt.


3. Sæt fadet midt i ovnen og lad det stå ved 2050 varmluft i 25 min.

 
4. Hæld 2 dl vand i fadet og steg kyllingen i endnu 15 min.

 
Ovnstegte kartofler:
1. Skrub kartoflerne grundigt og skær dem i både.

 
2. Læg kartoffel bådene på en bageplade beklædt med bagepapir.

 
3. Sæt kartoflerne i ovnen under kyllingen og bag dem i 25 min.


4. Drys de færdige kartofler med salt og anret dem på et fad.

 
Agurkesalat:
1. Bland eddike og sukker i en skål.

 
2. Tilsæt agurkeskiverne og tryk dem evt. lidt sammen, så de alle er dækket af eddike.

 
3. Lad salaten trække i 30 min.

 
4. Tag den færdige agurkesalat op af lagen og anret den i en pæn skål.

 
Skysauce:
1. Pisk majsstivelsen sammen med 1 dl vand i en gryde.

 
2. Tilsæt skyen fra den færdigstegte kylling.

 
3. Bring saucen i kog under omrøring.

 
4. Smag den til med salt og peber og kom evt. lidt vand i, hvis den er blevet for tyk.
Tilsæt evt. kulør.

 
5. Server saucen til kyllingen med de ovnstegte kartofler, agurkesalat, kogte grønsager og godt brød.

 

Stegt kylling med ovnbagte kartoffelbåde og agurkesalat


Energi pr. person: 3000 kj (710 kcal)
Energifordeling: Protein: 22 % (39 g) Kulhydrat: 56 % (99 g) Fedt: 22 % (18 g)

Vil du tabe dig, kan du spise: Et stykke kylling, 8-10 kartoffelbåde, agurkesalat, 4 spsk sauce og alle de kogte grønsager, du har lyst til.

 
Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
de bedste opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 5.071 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her