Logo

Svenske köttbullar

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Svenske köttbullar

 
Svenske köttbullar er lige så populære på den anden side af Sundet som frikadeller er hos os.
Opskriften er en nem og børnevenlig menu med kartoffelmos
Til 4 personer. Tilberedningstid: ca 45 min.

 
# Ingredienser
400 g hakket flæskekød
30 g (¾ dl) rasp
1 dl vand
1 dl kaffefløde
salt, peber fra kværn
1 spsk revet løg

1 æg
50-75 g smør

 
* Tilberedning
1. Rør raspen med vand og fløde.
Lad det stå og trække i 10 min.

 
2. Kom det hakkede kød i en stor skål og drys med rigeligt salt og peber.
Rør raspblandingen i sammen med løg og æg. Rør godt.

 
3. Form farsen til runde boller - kugler - med våde hænder.
Til middagsbrug skal bollerne være større end fx til et frokostbord.


4. Brun halvdelen af smørret på en stegepande.
Læg så mange kødboller på, så de stadig har plads til at rulle rundt.
Brun dem ved rask varme, skru ned og steg dem færdige 5-6 min, alt efter størrelse.
Du skal med mellemrum ryste panden, ellers mister bollerne deres karakteristiske facon.

 
5. Når alle köttbullar er stegt, koges panden af med lidt bouillon.

 
6. Köttbullar serveres traditionelt med kogte kartofler, asier evt. også tyttebærsyltetøj.

 

Du kan med stor succes lave din egen kartoffelmos, se opskrift HER

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 5.095 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her