Logo

Svinekam, helstegt, i ovn

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Svinekam, helstegt, i ovn 


Svinekam kommer fra rygstykket. Rimelig pris. Helsteges i ovn. Se opskriften med dejlig svinekam og cremet skysauce - godt til 6 portioner 
Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 15 min. Stegetid: 1¼-1½ time. Skal hvile: 5 min. Let at lave. Fryse-egnet.   

 
# Ingredienser til Svinekam, helstegt, i ovn
1¼-1½ kg svinekam
salt og peber
2½ dl vand

 
Sauce:
stegesky og vand, ca 5 dl i alt
1½ spsk maizenamel eller 2 spsk hvedemel
evt. kulør
Ovnfast fad eller lille bradepande
*
Sådan laves Svinekam, helstegt, i ovn
1. Sæt ovnen på 225 °C.

 
2. Rids sværen og gnid den med salt.
Læg svinekammen i en lille bradepande eller et ovnfast fad.
Brun stegen 15 min. på ovnens midterrille.

 
3. Dæmp varmen til 170°C og hæld vandet i fadet, når temperaturen er dalet, ellers fordamper det.
Steg kødet mørt, stegetiden afhænger af kødets tykkelse, men 1-1¼ time er i reglen passende.

 
4. Lad stegen hvile 5 min.
Si skyen over i en gryde.
Skrab alt, hvad der sidder i fadet, med.
Lad skyen stå et øjeblik og skum det fedt af, der har samlet sig foroven.
Spæd med vand, til der er ca 5 dl. Bring skyen i kog.
Rør vand og hvedemel sammen og pisk det i saucen.
Lad den koge nogle min.
Smag saucen til med salt og peber og farv evt. med lidt kulør.

 
5. Skær kødet i ikke for tykke skiver og server saucen til.

 
Tips: Stegeskyen kan smages til med fx Ribsgelé, Rønnebærgelé, knust enebær, roquefortost eller dijonsennep.
Sværen kan fjernes og kødet steges uden.
En krydderurtebuket kan lægges ved kødet under stegningen, brug fx laurbærblad, timian og persille.
Rød- eller hvidvin kan erstatte eller supplere vandet til saucen.

 
Grydestegt svinekam:
Brun kødet, befriet for svær, på alle sider i smør i en stegegryde.
Krydr med salt og peber. Hæld et par dl vand ved.
Dæmp varmen og steg kødet mørt under låg, 45-60 min. efter tykkelse.
Lad kødet hvile 5-8 min, tildækket, og jævn imens skyen med 1½ dl fløde rørt glat med 1 spsk mel.
Lad saucen småkoge nogle min.

 
Kan fryses. Holdbarhed: ca 3 måneder.

 

Se alle de bedste opskrifter med Svinekam

 

Se alle de bedste opskrifter med Svinekød

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 5.679 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her