Logo

Svinekam, braiseret

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Svinekam, braiseret 

 
Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 30 min. Stegetid: 45 min. Skal hvile: 10 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. 6 personer.

 
# Ingredienser til Svinekam, braiseret
1¼-1½ kg svinekam uden svær
25 g smør
1 løg
2 fed hvidløg
2-3 gulerødder
3 stængler blegselleri eller 1 skive selleri
1 kvist rosmørin
2 dl bouillon
peber
1 dl fløde
10 g smør
*
Sådan laves Svinekam, braiseret
1. Rids fedtlaget, fx i rudemønster. Krydr med peber.
Pil løg og hvidløg og hak dem groft.
Skræl gulerødderne og skær dem i tykke mønter.
Skyl blegselleristænglerne og skær dem i strimler på tværs eller skær selleriskiven i små terninger.

 
2. Varm smørret i en stegegryde og brun kødet godt på alle sider.
Tag det op.
Svits alle grønsagerne blanke i det samme fedtstof.
Læg kødet tilbage i gryden oven på grønsagerne og læg rosmarinkvisten ved.

 
3. Hæld vandet ved og dæmp varmen.
Lad kødet småstege under låg ca 45 min.; vend det en gang undervejs.
Tag kødet op og dæk det med alufolie.
Lad det trække 8-10 min.

 
Sauce:
4. Tag rosmørinkvisten op af stegeskyen.
Blend grønsager og stegesky, evt. ad et par gange, eller purér det gennem en sigte.
Kom grønsagspuréen i en gryde og bring den i kog.
Rør fløden i, kog endnu få min. og smag saucen til med salt og peber.
Pisk smørret i lige inden serveringen.

 
Anretning:
Løsn evt ben fra stegen med en skarp kniv, inden den skæres i ikke for tykke skiver.
Anret skiverne på et varmt fad med lidt kant og hæld lidt sauce ved kødet.
Server straks og server resten af saucen til.

 
Tips: Server Kartoffelpandekage i ovn eller Kartofler, bagte, grønsagsfyldte til.
Løg, ovnbagte eller Jordskokker, stegte er også fint tilbehør.
Retten kan laves med nakkekam uden svær.
Andre krydderurter kan erstatte rosmarin, fx basilikum, timian eller laurbærblad.
Halvdelen af bouillonen kan erstattes af hvidvin.

 

Se alle de bedste opskrifter med Svinekam

 

Se alle de bedste opskrifter med Svinekød

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 6.498 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her