 
 
   
Det er en mellemting
mellem pie og pizza. Den skal være meget tynd, trods æggemassen. 
Det smager bare så godt. Retter med tomat er altid godt!
Tid: ca 1 time,
heraf 40-45 min i ovnen + 30 min. hviletid for dejen. 4 pers. 
 
# Ingredienser
150 g smør eller
margarine 
4 dl hvedemel 
½ tsk salt 
3 spsk vand 
 
FYLD: 
3-4 små tomater 
1 bdt. forårsløg 
1 squash 
100 g gorgonzola 
2 æg
2 dl fløde 
¼ tsk sort peber, ½
tsk salt 
1 bdt. oregano
 
* Fremgangsmåde
1. Hak fedtstof,
mel, salt og vand sammen til en dej. 
Enten ved håndkraft
eller i maskine. 
Lad dejen hvile
koldt ca 30 min. 
 
2. Skyl tomaterne og
skær dem i tynde skiver. 
Skyl forårsløgene og
skær dem i strimler. 
Skyl squashen og
skær den i tynde skiver. 
 
3. Rul dejen ud
eller tryk den ud i en springform, ca 26 cm i diameter. 
Lad dejen gå ca 3 cm
op ad kanten. 
Tryk en strimmel
folie fast om kanten. 
 
4. Forbag bunden i
en 200 °C varm ovn ca 10 min. 
 
5. Tag bunden ud og
lad den svale noget af. 
Læg derefter tomater,
forårsløg og squash i felter over dejbunden 
Smuldr
gorgonzolaosten over.
 
6. Pisk æg, fløde,
peber, salt og hakket oregano sammen og hæld det i formen.
 
7. Bag kagen i ovnen
ved 200 °C i 30-35 min. 
Server retten lun
med en blandet salat.
 
Tips: I stedet for fløde kan du bruge halvt cremefraiche
og halvt mælk. 
Eller syrnet fløde
og mælk. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Pie
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------