 
 
   
En velsmagende risret med mange fibre og kun lidt fedt, altså sund mad, som vi gerne skulle
have meget af. Fordel retten i små bokse til fryseren - nemt at tage frem og
varme. 
Tid: 35-40 min.
Retten er fryseegnet. Holdbarhed ca 5 mdr. 4 pers.
 
# Ingredienser
1½ dl langkornede
ris 
4 dl vand 
¾ tsk salt 
4-5 tomater 
1 zucchini 
1 aubergine 
1 løg 
1 rød chilipeber
2 spsk olie 
½ tsk salt 
¼ tsk sort peber 
1 fed hvidløg 
2 spsk tomatpuré
1 dl hønsebouillon (vand + terning) 
 
* Fremgangsmåde
1. Kog risene i
saltet vand 15-20 min. 
 
2. Skyl tomater,
zucchini og aubergine. Pil løget. 
Skyl chilipeberen og
fjern kernerne. 
 
3. Skær tomaterne i
store tern. 
Halver zucchini og aubergine og skær dem i tern. 
Hak løget og skær
chilien i strimler. 
 
4. Svits alle grønsagerne
undtagen tomaterne i olien et par min. 
Brug en sauterpande.
 
5. Krydr med salt,
sort peber og presset hvidløg. 
Tilsæt tomatpuré og
hønsebouillon. 
 
6. Lad det simre ca
5 min. 
 
7. Kom ris og
tomatstykker i. 
Varm det hele igennem. 
Server tomatpanden
sammen med brød og salat. 
 
Tips: De friske tomater kan erstattes med 1-2 dåser
hele tomater med væde, 
som skæres ud og
kommes i. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Grønsager eller Ris
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------