Logo

Forloren hare og æblegrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Forloren hare og æblegrød


Ugens gæstemiddag er en dejlig forloren hare. Saucen er smagt til med lidt ribsgelé og skimmelost, der giver den helt "rigtige" vildtsmag.

Til dessert serverer vi en friskkogt æblegrød med drys af sprøde pistacienødder.

 

Forloren hare med broccoli

Arbejdstid: ca. 45 min. Stege/kogetid: ca. 1 time Kødet er fryse-egnet. 4 personer

 

# Ingredienser til Forloren hare med broccoli:

350 g hakket oksekød

350 g hakket svinekød

2 tsk groft salt

friskkværnet peber

evt. 1 tsk hel enebær

1 dl rasp

2 æg

1½ dl bouillon

100 g bacon i skiver

 

Sauce:

2 dl fløde 13%

3 spsk hvedemel

ca. 2½ dl bouillon

2 spsk ribsgelé

2 tsk blåskimmelost  eller camembert/brie

 

Tilbehør:

6-800 g broccoli

syltede tyttebær eller ribsgelé

kogte pillede kartofler

*

 

Sådan laver du Forloren hare med broccoli:

Rør kødet med salt, peber, evt. knust enebær, rasp og æg.

Rør derefter bouillon i.

Form farsen til et aflangt brød, læg det i et ovnfast fad og kom baconskiver hen over "haren".

Sæt fadet i ovnen ved 200 °C 15 min.

 

Sauce: Rør fløde og mel sammen i en gryde.

Kog langsomt op og spæd med bouillon til passende konsistens.

Smag saucen til med gelé og (blå)skimmelost.

Hæld saucen i fadet med "haren" og bag videre ved 150 °C ca. 45 min., til kødet er gennemstegt.

Når du stikker i "haren", skal kødsaften være klar.

 

Del broccolien i buketter.

Kog dem i letsaltet vand ca. 4 min., til de er møre, men stadig har bid.

 

Skær "haren" i skiver og anret med de afdryppede broccolibuketter.

Server med sauce, kogte kartofler og tyttebær eller gelé.

 

Æblegrød med pistacienødder

Arbejdstid: 20 min. Kogetid: ca. 10min. Fryse-egnet. 4 personer

 

# Ingredienser til Æblegrød med pistacienødder:

1 kg madæbler

½ stang vanilje

½ dl vand

75-100 g sukker

Tilbehør:

pistacienødder eller andre nøddekerner

mælk eller fløde

*

 

Sådan laver du Æblegrød med pistacienødder:

Skræl æblerne og skær dem i både uden kernehus.

Kog æblerne med den flækkede vaniljestang og vand under låg ved svag varme, til de er kogt ud, ca. 10 min.

Fjern vaniljestangen og smag grøden til med sukker.

Hæld den i en skål og lad den køle af.

Drys med hakkede pistacienøddekerner lige før servering.

Server kold mælk eller fløde til.


Se flere 2-retters menuer her 

 

Forloren hare og æblegrød


 

Kilde: Hjemmets bedste MAD

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 13.975 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
St-Bededag
Hvad laver du på St. Bededag 2024?
Effektiv reklame - klik her