 
 
   
Her er den nemme opskrift på den klassiske dessert – den smager
skønt med de hvidvins-syltede pærer, lun chokoladesauce og vaniljeis - få
opskrift her.
Tilberedningstid: 25
min. Til 4 personer.
 
# Ingredienser
4 faste pærer 
saft af 1 citron 
skræl fra 1
økologisk citron 
125 g sukker 
½ l tør hvidvin 
8 kugler vaniljeis 
 
Til saucen: 
sigtet flormelis 
100 g chokolade
(mindst 50% kakao) 
5 spsk grappa (italiensk
brændevin)
2 spsk fløde 
*
Tilberedning
1. Skræl pærerne og
pres citronsaft over dem. Kog dem i 5 min. 
 
2. Bring vinen i kog
og kom sukker i, så det bliver sirup. 
Lav en 5 cm lang
strimmel af citronen og skær den i små stykker. 
Kom den ned i
siruppen. 
 
3. Læg pærerne i den
varme sirup og lad dem afkøle. 
Tag pærerne op og
skær dem i 4. Skær kernehuset væk. 
Del bådene i skiver
helt ind til stilken og læg dem i vifteform på 4 
tallerkener, drysset
med sigtet flormelis. 
 
4. Smelt chokoladen
i et vandbad. (vandbad – se Bain-marie.)
Hæld fløden og grappa
i. 
5. Anret 2 kugler af
vaniljeis ved siden af pæren og 
hæld chokoladesaucen
over. Server straks. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Pære
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.