Logo

Abrikos-pandekager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Abrikos-pandekager

 

Pandekager har alle dage været en dansk storfavorit. I de senere år har der været en del snak om Rådhuspandekagerne. Vi har en fornemmelse af, at vores abrikos-pandekager er tæt på den »hemmelige« opskrift.

Til 8-10 personer. Tilberedningstid: ½ time. Hviletid: 15 min. Bagetid ialt: 40 min. Fryseegnet uden fyld.

 

# Ingredienser

Pandekagedej:
4 æg

250 g (4 dl) hvedemel
5 dl kærnemælk

1 knsp salt

1 spsk melis

½ tsk natron
smør til bagning

Creme:

3 æggeblommer
3 spsk melis

2 blade husblas

3 spsk whisky likør eller orange likør
2 dl piskefløde
abrikosmos
mandelsnitter

 

* Fremgangsmåde

1. Pisk dejen sammen af æg, mel og halvdelen af kærnemælken.
Pisk resten af kærnemælken, sukker, salt og natron i.

 

2. Lad dejen hvile et kvarter.

 

3. Bag ganske tynde pandekager (18-20 stk.) af portionen.

 

4. Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 min.

 

5. Rør æggeblommer og sukker til en tyk æggesnaps.

Smelt husblassen over vandbad i det vand, der hænger ved.

Hæld den i en tynd stråle i æggesnapsen, mens der piskes kraftigt.

Når cremen er ved at stivne røres likøren i og den stiftpiskede fløde vendes i.

 

6. Rul pandekagerne sammen om en skefuld creme og en skefuld abrikosmos.

 

7. Rist de snittede mandler på en tør pande og drys dem over.

Giv evt. flødeskum til.


Abrikos-pandekager 

Smelt en lille klat smør inden dejen hældes på panden.


Abrikos-pandekager 

Vip panden, så dejen fordeles over det hele.

 


 

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Facebook
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 576 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?