Logo

Abrikosmarmelade

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Abrikosmarmelade

 
Syltning Syltetøj. Arbejdstid: 30 min. Kogetid: 30 min. Iblødlægning: mindst 6 timer. Afkøles: 2-3 timer Let at lave. Pris: Lav, Retten kan tilberedes i mikroovn

 
# Ingredienser til Abrikosmarmelade:
500 g usvovlede, tørrede abrikoser
2 citroner
4 appelsiner
7,5 dl vand
750 g sukker
konserveringsmiddel
sylteglas

 
* Sådan laves Abrikosmarmelade:
1. Skyl abrikoserne og sæt dem i blød i så meget vand, at de lige netop er dækket.
Evt. dagen før de skal bruges, og mindst 6 timer.

 
2. Snit de udblødte abrikoser fint. Skræl appelsinerne og citronerne.
Fjern kernerne og skær frugtkødet i små terninger.

 
3. Kom abrikoser, citron- og appelsin terninger i en gryde sammen med udblødnings­vandet fra abrikoserne.
Varm langsomt blandingen op til kogepunktet og tilsæt sukker.
Kog frugten mør, ca. 30 min. Rør nu og da.
Rolig omrøring gør marmeladen klar og uden luftblærer.

 
4. Skyl glassene med konserveringsmiddel efter anvisning på emballagen og hæld marmeladen i.
Når marmeladen er afkølet, bindes glassene til.

 
Tips: Marmeladen kan tilsættes ca. 25 g snittede (smuttede) mandler og ½ ¾ dl cognac.
Hvis marmeladen efter et par ugers henstand ikke er stiv, kan den koges op og tilsættes geleringsmiddel efter brugsanvisningen på emballagen.

 
Se de bedste opskrifter med abrikoser

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 7.721 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Prøv
Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?



Effektiv reklame - klik her