Logo

Abrikossuppe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Abrikossuppe

 

Dessert. Arbejdstid: 20 min. Iblødlægning: mindst 6 timer Kogetid: 20 min. (4 personer)

Let at lave. Pris: Lav, Retten kan tilberedes i mikroovn  

 

# Ingredienser til Abrikossuppe:

175 g usvovlede, tørrede abrikoser

1,5 l vand

75 g sukker (knap 1 dl)

½ stang vanilje

25 g ristede mandelsplitter

 

* Sådan laves Abrikossuppe:

1. Udblød abrikoserne i 1,5 l koldt vand i mindst 6 timer og gerne natten over.

 

2. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og gem dem.

Kog abrikoserne meget møre i udblødningsvandet med vaniljebælgen.

Det tager ca. 20 min.

 

3. Tag vaniljebælgen op.

Purer abrikoserne med vand gennem en sigte eller blend dem ad flere gange.

 

4. Bring abrikossuppen i kog, tilsæt sukkeret og lad suppen koge, indtil sukkeret er helt opløst. Rør vaniljekornene i.

Server med drys af ristede mandelsplitter

 

Tips: Abrikossuppe kan nydes både varm og kold. Tvebakker eller nøddesmåkager klæ'r.

Der kan også serveres cremefraiche til. Eller iskoldt flødeskum. En enkelt spiseskefuld i den varme suppe forhøjer nydelsen.

 

Se opskrifter med abrikoser

 

Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.

Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Facebook
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 226 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?