Logo

Ananas, flamberet

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Ananas, flamberet

 

Dessert Arbejdstid: 15 min. Ovntid: ca. 3 min. Middelsvær at lave. Pris: Mellem. (4 personer)

 

# Ingredienser til Ananas, flamberet:

1 stor, frisk ananas

50 g mandler og/eller pistacier (1 dl)

50 g sukker

30 g smør  

1 dl kirsch eller Grand Marnier

lidt revet appelsinskal

4-8 kugler vanilleis

ovnfast fad

 

* Sådan laves Ananas, flamberet:

Skær 4 tommeltykke skiver ananas.

Fjern den inderste stok.

Pistacierne hakkes fint.Fløden piskes, og flødeskummet smages til med Grand Marnier og sukker.

Smørret smeltes sammen med sukker i flamberpanden, så det får en karamelagtigkonsistens.

Der spædes med en blanding af appelsinsaft og appelsinskal.

Ananasskiverne vendes i denne blanding.

Hæld kirsch eller Grand Marnier over og evt. ved bordet og sæt en tændstik til.

Læg ananasskiverne på en tallerken og garnér med flødeskum, vaniljeiskugler og pistacier.

Kan du ikke få friske ananas, kan man sagtens bruge ananas fra dåse.

 

Tips: kirsch eller Grand Marnier skal have en alkoholprocent på mindst 40, ellers kan den ikke brænde.

Flamberet ananas kan også serveres til chokoladeis.

Se opskrifter med Ananas

 

Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.

Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Facebook
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 303 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?