Logo

Appelsingelé

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Appelsingelé

 

Appelsingelé er forfriskende. Til hverdag behøver der ikke pynt på. Mangler du inspiration til en god dessert? Server noget ekstra lækkert

Til 4 personer. Tilberedningstid: ca 15 min. Køletid: 2 timer, Ikke fryseegnet

 

# Ingredienser

6-7 store appelsiner
1 citron

10 blade husblas.
2lhdl vand

125 g (1 Ih dl) melis
1 dl piskefløde

lidt reven chokolade
el/er 2 skiver appelsin

 

* Fremgangsmåde

1. Skyl appelsinerne.

Skær evt. 2 skiver fra midten af den ene.

Pres saften af, bland den med citronsaften i et målebæger.

Der skal være 4 dl.

Spæd evt. med vand.

Hvis der er for meget, reduceres mængden tilsvarende.

Hæld saften gennem en fin si.

 

2. Læg husblassen i blød i koldt vand.

 

3. Bring vandet i kog i en kasserolle.

Tag den af varmen og lad det køle lidt.

Knug husblassen og smelt den i den varme væske.

Først når husblassen er helt smeltet, hældes sukkeret i.

Når det er smeltet, tilsættes frugtsaften.

 

4. Hæld geleen i portionsglas og lad den stivne i køleskabet.

 

5. Ved serveringen pyntes der med en top flødeskum og lidt reven chokolade eller ½ skive appelsin.

 


 

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Facebook
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 665 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?