Logo

Appelsinris

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Appelsinris 

 

Dessert. Arbejdstid: 25 min. Kogetid, risengrød: ca ½ time. Afkøles: ½ time. Skal trække, appelsin:

 ½ time. Let at lave. Mellem pris. Kan tilberedes i mikroovn. Fryse-egnet. (4 personer)

 

# Ingredienser til Appelsinris:

Risengrød:

grødris (ca. ¾ dl)

5 dl mælk eller vand

1 knsp salt

1 tsk sukker

korn fra ½ stang vanilje eller 7 tsk vaniljesukker

 

Endvidere:

4 appelsiner

½- sød sherry

piskefløde

2 spsk sukker

 

* Sådan laves Appelsinris:

1. Drys risen i kogende mælk eller vand og lad den koge for svag varme under låg ca. en halv time. Rør af og til.

Krydr med salt og sukker og rør kornene fra den flækkede vaniljestang i eller tilsæt vaniljesukkeret.

Lad grøden blive kold. Hurtigst i koldt vandbad.

 

2. Skræl appelsinerne og skær dem i tynde skiver.

Læg dem i en skål og hæld sherryen over. Lad dem trække ½ time.

 

3. Bland sukkeret og den kolde risengrød.

Pisk fløden stiv og vend den forsigtigt i risen.

 

4. Hæld denne blanding over de marinerede appelsinskiver.

Pynt med appelsinskiver.

 

Tips: Appelsinerne kan også skæres i mindre stykker og blandes direkte med ris-fløde-­blandingen.

Desserten er også særdeles velegnet som portionsanretning i høje glas; læg skiftevis ris og appelsiner, og slut med flødeskum og appelsinrytter.

Risengrøden kan fryses. Holdbarhed: ca. 2 måneder.

 

Se flere opskrifter med Appelsin  

 

Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.

Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Facebook
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 965 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?