Logo

Bagt risbudding - prøv Kogebog.dk først 💘

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bagt risbudding - prøv Kogebog.dk først 💘 

 
Dette er en enkel, men alligevel dejlig, klassisk dessert. Risen bages langsomt blød og cremet sammen med mælk og smør. Bedst 24 timer i døgnet
Forberedelsestid 5 min + 30 min hviletid. Tilberedning 2 timer. Let. Til 4 pers.

 
# Ingredienser
7½ dl mælk 
20 g sukker
½-1 tsk vaniljesukker 
75 g grødris
5 g smør
friskrevet muskatnød

 
* Tilberedning
1. Bland mælk, sukker, vanilje og ris i et ildfast tærte- eller gratinfad og lad det stå 30 min.
Stil ovnen på 175 °C.

 
2. Kom et par smørklatter på risblandingen, drys med friskrevet muskat og dæk fadet med alufolie.
Stil fadet midt i ovnen og bag desserten 1 time.
Rør rundt i fadet et par gange undervejs.

 
3. Fjern folien og dæmp ovnvarmen til 150 °C.
Hvis buddingen skal serveres kold, skal den bages yderligere 45 min, afkøle uden for ovnen og derefter stilles i køleskabet.
Hvis den skal serveres varm, bages den yderligere 1 time, til den bliver gylden på overfladen.
Hvis den spises varm, serveres den med en god jordbærsyltetøj.
Hvis den spises kold, passer det godt med friske bær eller pocheret frugt, fx blommer.

 
Kokketips Hvis risbuddingen er blevet for tør, kan man ændre på konsistensen inden serveringen ved ganske enkelt at løfte lidt på skindet og hælde lidt kold mælk på.
Man kan variere smagen ved at krydre med kanel i stedet for vaniljesukker og muskatnød, eller komme 15 g lyse rosiner eller sukat og pomeransskal i risen inden den bages.

 
Se alle de bedste opskrifter med Dessert

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.800 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her