Logo

Chokolade-amarettokager - Bare bedst

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Chokolade-amarettokager - Bare bedst 

 
Her får du kager i flere spændende udgaver. Vælg mellem chokolade-amaretto, kager med mørk chokolade, tærter med amarettifyld, amaretti-rabarbertærter. 
Amaretti er italienske mandelsmåkager og amaretto er italiensk mandellikør.
Forberedelse: 40 min.  Bagetid: 15 min.  6 personer.

 
# Ingredienser
300 g hvedemel
½ tsk bagepulver
50 g melis
125 blødgjort smør
1 æg
200 g mascarpone
150 g hvid chokolade
6 cl piskefløde
1 spsk amaretto (mandellikør)
1 tsk pulverkaffe
1 spsk kakao
8 kirsebær

 
* Tilberedning
Forvarm ovnen til 180 °C.
Bland mel, bagepulver, sukker og smør i en foodprocessor.
Tilsæt æg og 1 spsk vand.
Kør igen, indtil dejen samler sig som en kugle.
Dæk til, og køl af 30 min.

 
Rul dejen ud mellem to lag plastfilm.
Beklæd 6 portions-tærteforme med dej.
Dæk dem til med bagepapir og blindfyld.
Bag dem i ovnen 15 min.

 
Rør mascarponen smidig i en stor skål.
Smelt chokoladen over vandbad.
Køl af, og rør den i mascarponen.
Pisk fløden, tilsæt amaretto og pulverkaffe udrørt i lidt koldt vand.
Vend forsigtigt flødeskummet i mascarpone-blandingen.
Anret cremen i tærteformene med en sprøjtepose.
Pynt med et drys kakao og et kirsebær eller cocktailbær.
Stil kagerne køligt, til de skal serveres.

 
Kager med mørk chokolade
Brug 150 g mørk chokolade i cremen.
Drys med ristede mandelflager.

 
Kaffe-romkager
Bland mascarponen med 1 tsk pulverkaffe og 1 tsk mørk rom,
1 æggeblomme rørt med 25 g sukker samt den stiftpiskede æggehvide.
Fyld tærterne. Pynt med chokoladeovertrukne kaffebønner.

 
Tærter med amarettifyld
Bland 75 g smør, 100 g ladyfingers og 75 g knuste amaretti-kager
Fyld (pres) tærteformene hermed.
Fyld op med 400 g smeltet chokolade rørt med 6 dl flødeskum og
 ½ dl amaretto. Køl af, og pynt med jordbær.

 
Amaretti-rabarbertærter
Fordel 8 smuldrede amaretti-kager samt rabarberstykker
i forbagte skaller.
Fyld op med 2 æg rørt med 100 g sukker, 2½ dl cremefraiche
og 2 tsk amaretto.
Bages 20 min ved 180°C.

 
Se alle de bedste opskrifter med  Dessert  Is og sorbet  Frugt og bær  Tærter

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i køkkenet.

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.662 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvordan holder du ferie i år?








Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her