 
 
   
Marinerede
appelsiner får her selskab af lækker og nem chokoladeis. Fabelagtig
dessert, der passer perfekt til gæster – eller til en kæresteaften. 
Til 4 personer. Tilberedningstid:
20 min. Frysetid : 4 timer. Marineringstid: 15 min. 
 
# Ingredienser:
1 portion Nem
chokoladeis 
(se opskrift
herunder) 
2 søde appelsiner 
Marinade: 
50 g mandler, 
1 spsk
smør 
40 g sukker (½ dl) 
1 dl appelsinjuice 
1 spsk
jordbærsyltetøj 
evt. 2 spsk (appelsin)likør 
 
Nem chokoladeis:
1 liter mælk 
100 g mørk chokolade
90 g kakao (2 dl) 
200 g sukker (2¼ dl)
2 dl piskefløde 
nougatkugler, cocktailbær 
 
* Tilberedning:
Nem chokoladeis:
1. Kom mælk,
chokoladestykker, kakao og sukker i en gryde. 
Varm det til alt er
smeltet. 
Lad det svale lidt
og vend let pisket flødeskum i. 
2. Kom
chokoladecremen i en (is)form. 
Dæk formen med låg
eller folie og sæt den i fryseren 6-8 timer. 
 
3. Pil appelsinerne
og fjern alle hvide hinder. 
Skær frugten i
skiver. 
Skold og smut
mandlerne og skær dem i snitter eller flager. 
 
3. Smelt sukkeret på
en tør pande og lad det blive gyldent. 
Kom mandlerne i. 
Tilsæt smør og rør
appelsinjuice og jordbærsyltetøj i lidt ad gangen. 
Tilsæt
appelsinskiverne og tag panden fra varmen. 
Lad appelsinskiverne marinere et kvarter. Vend dem af og til. 
 
4. Form isen til
runde kugler med en is-ske eller skær den i skiver og 
anret i
portionsglas. Læg de marinerede appelsinskiver imellem. 
 
5. Smag evt.
marinaden til med lidt likør og hæld den over desserten. 
Server straks. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Chokolade
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.