Logo

Citronpie med marengslåg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Citronpie med marengslåg


Her får du tre forskellige desserter, der alle hører ind under begrebet: pie. Æblepie med flødelåg, Pærepie, her Citronpie med marengslåg

Til 4-5 personer. Tilberedningstid: ½ time. Hviletid: ½ time. Bagetid: ca 25 min. Bunden er fryseegnet

 
# Ingredienser
Dej:
150 g smør

175 g (3 dl) hvedemel
1-2 spsk iskoldt vand

 
Citronfyld:
3 æggeblommer
3 spsk maizenamel
1½ dl vand

85 g (1 dl) melis
2 citroner

10 g smør

Marengs:

3 æggehvider
85 g (1 dl) melis

 
* Fremgangsmåde
1. Hæld melet ud på køkkenbordet.
Hak smørret i og gnid det sammen, til blandingen er grynet.
Tilsæt 1 spsk koldt vand og ælt hurtigt dejen sammen.

Der skal så lidt vand i som muligt.
Pak dejen ind i alufolie og læg den i køleskabet ca ½ time.

 
2. Del æggene i blommer og hvider. Hviderne gemmes til marengslåget.
Pisk maizena, vand og sukker sammen og bring det i kog.
Lad det jævne.
Tag gryden fra varmen og pisk æggeblommerne i, en ad gangen.

 
3. Riv citronerne fint, kom den revne skal i cremen sammen med saften af den ene citron og en klat (10 g) smør.
Pisk til cremen er blank. Smag på den.
Fyldet skal være meget syrligt, måske skal der lidt mere saft i.
Lad det køle af.


4. Rul dejen ud og beklæd en tærteform.
Læg et stykke alufolie over dejen og fyld formen op med »bagebønner« (se Tips).
Bag bunden i 10 min. ved 225 °C.

 
5. Tag bunden ud af. ovnen; fjern bagebønner og folie.
Lad den køle lidt af.

 
6. Bred fyldet ud over bunden.

 
7. Pisk hviderne stive, tilsæt sukkeret lidt ad gangen, til marengsmassen er stiv og blank.

 
8. Fordel marengsmassen over bunden, men ikke helt ud til kanten.
Bag pie'en i ovnen ved 175 °C i 10-15 min.
Marengsen skal være gylden, men ikke branket.

 
9. Lad citronpie'en køle helt af.
Den spises uden tilbehør.

 

Citronpie med marengslåg

 
Tips:
»Bagebønner« er en praktisk ting at have klar i køkkenet. Det behøver ikke nødvendigvis være bønner- ris eller tørrede ærter er lige så velegnede. Man bruger dem til bagning af tærtebunde, hvor de sørger for, at bunden ikke hæver. Køb en pose »bagebønner« og opbevar dem i et lufttæt glas. De kan bruges igen og igen.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 4.731 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?




Effektiv reklame - klik her