Logo

Frossen christmas pudding - Bare bedst

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Frossen christmas pudding - Bare bedst 

 
Her får du isdessert i flere spændende udgaver. Fx christmas pudding, frossen mørk chokolade-kirsch-kage, plumbudding, jordbærkage og krydret citronkage.
Forberedelse: 30 min.  Tilberedning: 5 min.  4 til 8 personer

 
# Ingredienser
125 g tørrede tranebær
125 g kandiseret ananas
60 g kandiserede kirsebær
6 cl brandy
2 liter vaniljeis
120 g fransk nougat
200 g karamelliserede, hakkede mandler
400 g hvid chokolade
100 g cocktailbær
1 spsk flormelis

 
* Tilberedning
Dæk bund og sider af en stor skål med plastfilm.
Bland frugterne med brandy, og lad dem trække 30 min.
Lad isen stå ved stuetemperatur 10 min, og kom den i en stor skål.
Tilsæt frugten, nougat og mandler, og rør.
Fyld den plastbeklædte skål med denne blanding.
Dæk til med folie, og kom det i fryseren 12 timer.

 
Vend isen ud på et fad, fjern plastfilmen, og
sæt den tilbage i fryseren.
Skær en cirkel ud af pergamentpapir på 35 cm i diameter, og
dæk den med plastfilm.
Smelt chokoladen (brækket i stykker) over vandbad.
Spred chokoladen ud over plastfilmen, og følg papirets facon.
Tag isen ud af fryseren, læg den chokoladeovertrukne side
af cirklen over iskagen, og glat det. Frys 15 min.
Dæk iskagen med et fugtigt, varmt viskestykke, og
pil forsigtigt plastfilmen af.
Pynt med frosne kirsebær og en anelse flormelis.

 
Frossen mørk chokolade-kirsch-kage
Udskift den hvide chokolade med mørk, og brandy med kirsch.

 
Frossen plumbudding
Tilsæt til den udblødte is 1 tsk Fire krydderier
(peber, nellike, muskat, ingefær), og
udskift kirsebær med abrikoser og udstenede blommer.
Tilsæt også 50 g rosiner og 75 g kandiseret frugt,
begge dele udblødt i mørk rom.

 
Frossen jordbærkage
Drys flormelis over 250 g skivede jordbær, og dryp med hindbærlikør.
Lad det trække 2 timer.
Rør 5 dl flødeskum med 100 g flormelis, og rør det i 8 knuste makroner.
Spred det ud i en charlotteform. Pynt med 8 marengs.
Frys, og servér med hindbærpuré.

 
Frossen krydret citronkage.
Tilsæt kandiseret appelsin- og citronskal, 1 spsk kandiseret ingefær
og 1 tsk kanel til isen.
Tilsmag med 6 cl cognac.

 
Se alle de bedste opskrifter med  Dessert  Is og sorbet  Frugt og bær

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i køkkenet.

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.035 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Prøv
Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?



Effektiv reklame - klik her