Logo

Frugtgrød af tørrede frugter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Frugtgrød af tørrede frugter

 
Nu om dage er vi så heldige at have et stort udbud af friske frugter hele året. Det havde man ikke tidligere, og man måtte tit ty til tørrede frugter. Frugtkompot af tørrede frugter er en dejlig vinterdessert, men er ved at blive glemt. Derfor bringer vi en af de gode her.
Til 4-5 personer. Udblødningstid: 6-12 timer. Tilberedningstid: 5-10 min. Kogetid: 10 min.
 
# Ingredienser
250 g blandede, tørrede frugter
85 g (1 dl) melis
2 spsk kartoffelmel eller jævningspulver
2½ dl piskefløde

 
* Fremgangsmåde
1. Læg frugterne i blød i koldt vand natten over.
Klip dem evt. i mindre stykker.

 
2. Næste dag koges frugten i udblødningsvandet i 5-10 min, til den er mør.
Smag den til med sukker.

 
3. Jævn grøden med kartoffelmel, der er rørt ud i koldt vand.

 
4. Hæld straks grøden op i en skål og drys med lidt melis, så den ikke trækker skind under afkølingen.

 
5. Frugtgrøden serveres kold med kold fløde til.



Nu om dage er vi så heldige at have et stort udbud af friske frugter hele året. Det havde man ikke tidligere, og man måtte tit ty til tørrede frugter. Det er egentlig synd, at mange af disse opskrifter med tørrede frugter er gået i glemmebogen.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 4.764 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Prøv
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her