Logo

Frugtis, italiensk - Tutti-frutti

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Frugtis, italiensk - Tutti-frutti 


Dessert bestående af flere forskellige slags frugt i mindre stykker eller af flere bestanddele med frugtsmag og frugt-fløde-is. 

Arbejdstid: 30 min. Frysetid: 3-4 timer. Middelsvær at lave. Mellem pris.  Fryse-egnet.

6 personer

 
# Ingredienser til Frugtis, italiensk - Tutti-frutti:
200 g friske hindbær eller jordbær
150 g friske ferskner eller abrikoser
50 g lyse rosiner
50 g sukat eller syltet pomeransskal
Sukkerlage:
2,5 l vand
100 g sukker (godt 1 dl)
Endvidere:
6 blade husblas
5 dl piskefløde
Form: 1 l.
*
Sådan laves Frugtis, italiensk - Tutti-frutti:
1. Kog vand og sukker, til sukkeret er helt opløst.

 
2. Skyl bærrene, hvis det er nødvendigt.
Befri eventuelle jordbær for haser.
Skold, flå og udsten ferskner eller abrikoser.
Purer frugten i en blender eller i en køkkenmaskine og bland massen med sukkerlagen.
Lad det hele koge kort op.
Tag gryden af varmen og lad indholdet køle af, hurtigst i koldt vandbad.

 
3. Hak sukat eller pomeransskal og kom det i frugtmassen sammen med rosinerne.

 
4. Udblød husblassen i koldt vand i 5 min.
Smelt den over vandbad med det vand, der hænger ved, og rør den håndvarm i frugtmassen.

 
5. Pisk fløden stiv, fold den i den helt kolde frugtmasse og hæld den i formen.
Stil den i fryseren i 3-4 timer.
Rør i isen et par gange i løbet af den første time, så rosiner og sukat (pomeransskal) ikke synker til bunds.

 
6. Anret isen i afkølede portionsglas, enten i kugler eller i »æg«, formet med en ske, dyppet kort i varmt vand.
Læg lidt friske bær ved og pynt med et par friske citronmelisseblade .

 
Tips: Alle bær og frugter med blødt kød kan bruges. Frosne bær og dåsefrugt kan også bruges, men friske giver en langt renere frugtsmag. Bruges sødet konserves, må sukkermængden nedsættes lidt.
Holdbarhed i fryser: ca. 3 måneder.

 
Se flere opskrifter med Is

INFO: Tutti frutti er en farverig konfekture indeholdende forskellige hakkede og sædvanligvis kandiserede frugter, eller et kunstigt eller naturligt aromastof simulerer den kombinerede smag af mange forskellige frugter.

Det er mest bemærkelsesværdigt i vestlige lande uden for Italien i form af is.

Oprindelse: vist via italiensk tutti frutti; ordret 'alle frugter', dannet af tutti 'alle' og frutti, flertal/pluralis af frutto 'frugt'.


TuttiFrutti findes også som en berømt sang af Little Richard

Hør den her: Little Richard - Tutti Frutti - YouTube

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 6.779 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her