 
 
   
Dessert. Arbejdstid: 20 min. Marinering: mindst 1 time. Gratinering: ca 3 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. 4 personer.   
   
# Ingredienser til Is Surprise med romkirsebær:
½-¾ l vaniljeis 
250 g syltede kirsebær 
1 dl rom 
 
Marengs:
4 æggehvider 
100 g flormelis (2 dl) 
Ovnfast fad 
*
Sådan laves Is Surprise med romkirsebær:
1. Hæld lagen fra kirsebærrene og læg dem i en skål. 
Hæld rommen over og lad kirsebærrene marinere mindst 1 time,
gerne længere. 
 
2. Sæt ovnen på 275 °C, så den er klar, så snart marengsdejen
er det. 
 
Marengs:
3. Pisk æggehviderne meget stive. 
 
4. Vend forsigtigt flormelissen i. 
 
5. Fordel kirsebærrene over bunden af et ovnfast fad. 
 
6. Skær den hårdtfrosne vaniljeis i skiver og fordel den
over kirsebærrene. 
 
7. Bred marengsmassen over isen, så den dækker helt. 
 
8. Sæt Desserten i ovnen få min. ved 275 °C, til marengsen
netop har taget farve. 
Server straks. 
 
Tips: Lad eventuelt fadet stå på knust is i
bradepanden under gratineringen, så smelter isen ikke så hurtigt. 
Anden slags is kan bruges. 
Kirsebærrene kan lægges på en lagkage- eller
sukkerbrødsbund, der dryppes med rom. 
Se også Ananas Surprise.
 
Se flere
opskrifter med Is
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------