Logo

Islagkage Tricolore

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Islagkage Tricolore 

 
Dessert. Arbejdstid: 30 min. Frysetid i alt: 8-10 timer. MiddelsvĂŚr at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. 6 personer.

 
# Ingredienser til Islagkage Tricolore:
6 ĂŚggeblommer
120 g flormelis (knap 2½ dl)
7½ dl piskefløde

 
Til vaniljeis:
½ stang vanilje

 
Til pistacieis:
60 g pillede, usaltede pistacienødder
lidt fløde

 
Til jordbĂŚris:
250 g jordbĂŚr, friske eller frosne
Isform: 1½ l
*
SĂĽdan laves Islagkage Tricolore:
1. Pisk ĂŚggeblommer og flormelis luftigt.

 
2. Fordel ĂŚggemassen i 3 skĂĽle.

 
3. Rør kornene fra den halve vaniljestang i Ìgge­massen i den første skül.

 
4. Knus pistacienødderne (i morter) og gnid dem sam­men med fløden til en lind masse. Rør pistaciemassen sammen med Ìggemassen i den anden skül; det skal vÌre godt blandet.

 
5. Blend jordbĂŚrrene eller purĂŠr dem gennem en sigte.
Rør jordbÌrpureen i Ìgge­massen i den sidste skül.

 
6. Pisk fløden stiv og kom 1/3 i hver skül.
Vend fløde­skummet forsigtigt i Ìgge­masserne. Stil dem koldt.

 
7. Fordel halvdelen af vaniljeismassen i bunden af is­formen.
SÌt den i fryseren, til den er stivnet, ½-1 time.

 
8. Tag formen ud og kom halvdelen af pistacieismas­sen i formen.
SÌt den i fry­seren, til nÌste lag er stiv­net, ½-1 time.

 
9. Tag formen ud og kom halvdelen af jordbÌrismas­sen i formen.
SÌt den i fry­seren endnu ½-1 time.

 
10. Tag formen ud og fordel pü samme müde først vaniljeismassen, dernÌst pistacieismassen og til sidst jord­bÌrismassen i isformen.
Lad isen fryse fĂŚrdig ca 2 timer.

 
Anretning:
Tag formen ud og dyp den et øjeblik i varmt vand. Vend isen ud pü et fad.
SkÌr den i skiver og anret ski­verne pü portions-tallerke­ner.
Server vafler, nøddeknas (se BrombÌrsorbet med nøddeknas) eller Havregrynsflan til.

 
Tips: Pynt eventuelt med friske jordbÌr dyppet i cho­kolade eller hakkede usal­tede pistacienødder.
Pistacienødderne kan erstat­tes af 75 g pistaciemasse.
Islagkage kan laves med andre slags is, fx mokkais, chokoladeis, nougatis, hindbĂŚris, appelsinis og ananasis.
Holdbarhed i fryser: 3-4 mĂĽneder.

 
Se flere opskrifter med Is
 

✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Fü gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjÌlper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik pĂĽ den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.153 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem lĂŚsere

Din e-mail bliver ikke vist pĂĽ sitet.

Du kan vÌlge Mültid og fü aftensmad, frokost osv. eller Metode og fü grill, gryde, ovn osv. eller BagvÌrk og fü brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mül - der er er meget at vÌlge imellem - Prøv
Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet sü god som mulig. Ved at fortsÌtte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftvĂŚrker?




Effektiv reklame - klik her