Logo

Kirsebærtærte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kirsebærtærte 

 
Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: 45 min. Bagetid: 10 + 25 min. Hviletid, dej: 1 time. 6 personer  

 
# Ingredienser til Kirsebærtærte
600-700 g friske kirsebær

 
Mørdej:
175 g hvedemel (3 dl)
100 g smør
2 spsk sukker
1 æggeblomme

 
Creme:
2 dl mælk eller fløde
½ stang vanilje
2 æggeblommer
2 spsk sukker
1 spsk maizenamel
Endvidere: 3-4 spsk ribs- eller æblegelé
Tærteform med løs bund: 24 cm
*
Sådan laves Kirsebærtærte
Mørdej:
1. Kom melet i en skål. Hak og smuldr det kolde smør i, til det gryn er.
Tilsæt sukker og æggeblomme og ælt dejen hurtigt sammen.
Pak den ind, fx i alufolie, og stil den koldt 1 time.

 
Creme:
2. Bring mælken og den flækkede vaniljestang i kog.
Pisk æggeblommer og sukker lyst og skummende i en stor skål.
Rør maizenamelet i.
Pisk den kogende mælk over i æggemassen, hæld den tilbage i gryden og bring forsigtigt cremen til lige under kogepunktet under stadig piskning.
Tag gryden fra varmen. Lad cremen afkøle.
Fjern vaniljestangen.

 
3. Sæt ovnen på 175 °C.

 
4. Befri kirsebærrene for stilk, skyl dem og tag stenene ud.
Er kirsebærrene store, kan de deles en gang.

 
5. Rul dejen ud og beklæd tærteformen med den.
Tryk dejen godt til langs kanten og prik den med en gaffel.

 
6. Forbag bunden i 10 min. og lad den svale af.

 
7. Fordel cremen over bunden og dæk med kirsebær.
Halve skal ligge med den buede side opad.

 
8. Bag tærten på nederste ovnrille 25 min.
Dejkanten skal være lysebrun.
Lad tærten afkøle i formen.

 
Gelé:
9. Lun geleen flydende og fordel den med en ske over den kolde tærte.
Er geleen blevet for stiv, kan den lunes igen.
Den flydende gelé stivner ikke, hvis den hældes over den varme tærte.

 
Tips: Tærten kan laves med andre bær og frugter, der ikke kræver forkogning, fx kiwi og blommer.
Kan fryses. Holdbarhed: 3 måneder.

 

Se alle de bedste opskrifter med Kirsebær

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 5.880 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad bruger du mest mobiltelefonen til?









Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her