Logo

Mannagrynsflan med orangesauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Mannagrynsflan med orangesauce 

 
Dessert. Arbejdstid: 30 min. Afkøling, mannagrynsflan: ca 2 timer. Trækketid, orangesauce: mindst 5 timer. Middelsvær at lave, Mellem pris. 4 personer.  


# Ingredienser til Mannagrynsflan med orangesauce
Mannagrynsflan:
mannagryn ()
2,5 dl mælk
2 blade husblas
2 spsk sukker
2 spsk orange likør (fx Grand Marnier)
1 æggeblomme
piskefløde

 
Orangesauce:
1,5 dl vand
sukker ()
4 hele kardemommefrø
3 hele nelliker
½ stang kanel
1 usprøjtet appelsin
4 spsk honning
2-3 spsk orangelikør

 
Endvidere:
2 (blod)appelsiner
mandel flager
Portionstærteforme
*
Sådan laves Mannagrynsflan med orangesauce
Mannagrynsflan:
1. Rør mannagrynene til jævning med af mælken.
Bring resten af mælken i kog og rør mannagrynsjævningen i.
Undgå aluminium, det misfarver mad med æg og mælk.
Rør, til det atter koger, og lad blandingen koge småt et par min.
Tag gryden fra varmen.

 
2. Sæt husblassen i blød i rigeligt, koldt vand 6-8 min.
Tag den op og knug lidt af vandet af.
Opløs husblassen i den varme mannagrynsblanding under omrøring, og stil blandingen til afkøling, hurtigst i koldt vandbad.

 
3. Rør sukker, orangelikør og æggeblomme i den kolde mannagrynsblanding.

 
4. Pisk fløden stiv og vend den i med let hånd.
Hæld blandingen i 4 portionstærteforme.
Lad flanen stivne tildækket i køleskabet, det varer et par timer.

 
Orangesauce:
5. Kom vand, sukker, kardemommefrø, nelliker og kanel i en gryde og kog det ca 10 min ved jævn varme uden låg, til sukkerlagen er let karamelliseret.
Si sukkerlagen og kom den tilbage i gryden.

 
6. Skyl appelsinen og riv den gule skal eller skær den gule skal af med en skarp kniv og skær den i smalle strimler.
Pres saften af appelsinen.
Kom skal og saft i sukkerlagen og kog den et par min.
Tag gryden fra varmen og afkøl saucen.

 
7. Rør honning og orangelikør i og lad blandingen trække mindst 5 timer, gerne natten over.
Servering:

 
8. Skær flanerne løs langs kanten med en kniv og dyp formene kort i varmt vand.
Vend flanerne ud på hver sin tallerken.
Fordel orangesaucen rundt om flanerne.

 
9. Pil appelsinerne og skær appelsinfileterne fri i smalle både mellem de hvide hinder.
Pynt desserten med appelsinfileter og mandelflager.

 
Tips: I stedet for med appelsiner kan desserten pyntes med friske jordbær skåret i skiver og drysset med lidt sukker eller dryppet med orangelikør.
Mannagrynsflan kan serveres med Jordbærpurésauce eller Hindbærpuré sauce.

 

Se alle de bedste opskrifter med Mannagryn

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.608 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Prøv
Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Kan man spise varme hveder uden at have fri?



Effektiv reklame - klik her