Logo

Pandekager med chokolade og friske bær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pandekager med chokolade og friske bær


Lækre sprøde pandekager med en frisk smag af citron og kardemomme, stablet med fløjlsblød chokolade og friske bær. Opskriften er HER

Til 4 personer

 
# Ingredienser
Pandekagedej:
200 g hvedemel
4 tsk sukker
salt
1 tsk kardemomme
½ citron, revet skal af
3 æg
2 dl øl eller danskvand
3 dl mælk
50 g smør, smeltet og afkølet

 
Chokoladetopping:
1 dl fløde
50 g mælkechokolade
100 g mørk chokolade
1 knsp havsalt

 
Pynt:
300 g friske bær, fx blåbær, hindbær og kirsebær
flormelis til drys
*

 
Fremgangsmåde
Bland hvedemel, sukker, salt, kardemomme, citronskal i en skål.
Pisk æggene sammen. Lav en lille fordybning i midten af melblanding og hæld æggene heri.
Pisk æggene ind i melet og tilsæt øl/danskvand og mælk gradvist så dejen bliver jævn og uden klumper.
Pisk smeltet smør i dejen, lidt ad gangen.
Lad dejen hvile tildækket i 10-15min.
Varm en lille pande op og steg pandekagerne (ca.½ dl dej af gangen) ved middel varme 1-2 min på hver side til de er gyldne.

 
Varm fløden i en kasserolle og hak imens de to typer chokolade fint.
Når fløden er varm og næsten koger tages den af blusset og chokoladen og salt tilsættes.
Vent 1 min og rør så i blandingen indtil chokoladen er fuldt smeltet.

 
Smør hver pandekage med den lune chokoladecreme og læg dem sammen som en lagkage med lidt friske bær imellem hver lag.
Slut af med et masser af friske bær på toppen og drys med flormelis lige inden servering.

 
Tips: Se også vores andre opskrifter på pandekager


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 5.458 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her