Logo

Parfait-is

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Parfait-is

 
Parfait er en klassisk is fremstillet af æggeblommer, sukker og fløde. Parfait er kendetegnet ved at fløden piskes til flødeskum og vendes i ismassen, hvilket gør parfait til en lækker luftig is. Prøv denne nemme opskrift på parfait med vanilje næste gang du får lyst til hjemmelavet is!
Til 4-5 personer. Tilberedningstid: ca 20 min. Frysetid: 3 timer.

 
# Ingredienser
5 dl piskefløde
3 æggeblommer
1 æg

160 g (2 dl) melis
1 tsk vaniljesukker

 
* Fremgangsmåde
Pisk fløden tyk, men ikke stiv.
Pisk æggeblommer, det hele æg og sukker til en tyk æggesnaps.
Vend først halvdelen af flødeskummet i, og når det er godt blandet resten.

 
3. Hæld parfait'en i en frysefast form, fx en plastskål.
Stil den i fryseren i 3 timer.
Når der er gået ca 45 min skal der røres i isen og skrabes væk fra skålens sider.

 
4. Gentag dette 2-3 gange med passende mellemrum.
Frys isen helt stiv'.

 
5. 20 min før serveringen tages isen ud af fryseren og stilles i køleskabet.

 
6. Parfait'en kan serveres som den er, eller man kan lægge en kugle på et stykke lun æbletærte.
Du kan også hælde koncentreret appelsinsaft over isen.

Giv småkager til.


Parfait-is 



Variationer:
Fra venstre mokkais med abrikoser, citronsorbet og jordbæris.

 
Mokkais
Lav en portion parfait-is efter opskriften.
Rør 2 spsk pulverkaffe og 1 spsk kakao ud i 2 spsk kogende vand.
Rør det i æggesnapsen, inden fløden vendes i.
Mokkaisen kan evt. serveres med halve, afdryppede abrikoser, ristede mandemager og flødeskum.

 
Jordbæris
Pisk fløden og rør æggesnapsen som til en parfait-is.
Mos 250 g jordbær med en gaffel.
Drys 2-3 spsk sukker over og lad det trække lidt.
Læg 1 blad husblas i koldt vand i 10 min.
Knug vandet af og smelt husblassen i en skål over vandbad.
Rør det i jordbærmosen.
Rør mosen i æggesnapsen, vend fløden i og frys.

 
INFO: Parfait dækker over to typer isdesserter. I Frankrig, hvor retten stammer fra, laves parfait med creme, æg, sukker og sirup for at skabe en vaniljecreme-lignende puré, der ikke nødvendigvis serveres i et glas.

 
Se opskrifter på sommerdrikke HER - og se opskrifter på sommermad HER

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 8.157 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her