Logo

Petit choux med chokolade

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Petit choux med chokolade 

 
En herlig dessert for dem som har en sød tand. De små fine kager vil også gøre lykke på kaffebordet. Det er lækre små vandbakkelser
• For at få flere vitaminer kan du servere kagerne med frugtpuré i stedet for chokoladesauce.
Forberedelse 25 min. Tilberedning 35 min. 18 stk.
 
# Ingredienser:
DEJ:
2 dl mælk
60 g smør eller margarine
¼ tsk salt
½ tsk sukker
1¾ dl hvedemel
2-3 æg

 
CHOKOLÆDESAUCE:
½ l mælk
100 g mørk chokolade
2 spsk kartoffelmel
2 spsk sukker

 
FYLD:
1 dl piskefløde
1 dl afdryppet yoghurt smagt til med vaniljesukker

 
* Tilberedning:
1. Bland mælk, fedtstof, salt og sukker i en gryde og bring det i kog.
Tilsæt alt melet og rør det til en glat afbagning som slipper gryden.
Tag gryden fra varmen og lad dej en svale lidt af.

 
2. Pisk et æg i. Tilsæt derefter endnu et æg.
Dejen skal være smidig og blank.
Hvis dejen endnu ikke har denne konsistens, skal du
tilsætte yderligere et æg. Pisk godt.

 
3. Sæt ovnen på 225 °C.
Smør pladen eller læg bagepapir på.
Sprøjt 18 valnøddestore boller på pladen.
Stil den i ovnen og bag ca. 20 min.
Tag pladen ud og lad kagerne køle af.

 
4. Rør kartoffelmel og sukker ud i 2 spsk mælk.
Varm resten af mælken op, kom chokoladen i og
lad den smelte.
Rør kartoffelmels-jævningen i chokolademælken og
bring det i kog under omrøring.
Lad det køle af.
Før serveringen, se anretningen under Tips.

 
Petit choux med chokolade:
Pr. portion: Energi: Kcal 436 = kJ 1831
Kulhydrat 36 g Protein 10 g Fedt 28 g (57%) Fibre 1 g

 
Tips:


Petit choux med chokolade 

Petit choux-dejen skal have en blød og smidig konsistens.
Når konsistensen er rigtig, er det også lettere
at sprøjte den ud på pladen.


Petit choux med chokolade 

Inden serveringen: pisk fløden til fast skum og
bland den med yoghurten.
Skær toppen af petit chouerne. Sprøjt fyldet i.
Pynt med chokoladesaucen.

 
INFO: Petit choux eller vandbakkelser er en opbagning af smør/margarine, mel og vand, som røres op med æg. Vandbakkelser kan anvendes både som kager fyldt med flødeskum og syltetøj og som en let anretning fyldt med fx rejesalat. Vandbakkelser bruges flere steder i Danmark som kagemand til fødselsdag.

 
Se alle de bedste opskrifter med Desserter

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 3.430 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Mobiltelefoner i folkeskolen, skal det forbydes?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her