 
 
   
Frisk ananasdessert med en spændende kombination af sprøde
marengs, ananas, vaniljeis og lækker varm chokoladesauce. Få opskriften her
Til 4 personer.
Tilberedningstid: ca. 20 min. 
 
# Ingredienser:
6-8 store marengs 
4 ananasringe fra
dåse
¾ liter vaniljeis 
Chokoladesauce: 
100 g mørk chokolade
2-3 spsk piskefløde 
1 spsk smør 
 
* Tilberedning:
1. Læg marengs og
tykke skiver vaniljeis på et fad. 
Skær hver ananas i
fire stykker og læg dem mellem is og marengs. 
Sæt desserten i
køleskab. 
 
2. Smelt chokoladen
over vandbad og rør smør og fløde i. 
Hæld den varme sauce
over desserten og server straks. 
 
Vaniljeis
Til 4 personer.
Tilberedningstid: 20 min. Frysning: 5-6 timer 
 
# Ingredienser:
5 æggeblommer
60 g sukker (¾ dl)
1 stang vanilje
5 dl piskefløde
Isform: ¾ l
 
* Tilberedning:
1. Pisk
æggeblommerne og sukker godt sammen. 
Flæk vaniljen og
skrab kornene i æggemassen. 
Pisk fløden til let
skum og vend den i. 
2. Kom ismassen i en
form med låg.
Sæt formen i
fryseren. 
Rør af og til i
massen de første to timer af frysetiden. 
I dybfryser tager
det 5-6 timer til isen er færdig. 
I køleskabets
frostrum vil det tage 6-8 timer.
 
Se alle de bedste opskrifter med Chokolade
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.