Logo

Romkager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Romkager 

 

Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: ca 1 time. Evt. optøningstid, butterdej: 20-25 min. Bagetid: ca 30 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. Antal: ca 24 stk.

 

# Ingredienser til Romkager

450 g butterdej (evt. frossen)

 

Vandbakkelsesdej:

60 g smør

60 g hvedemel (1 dl)

¼ tsk salt

3 æg

 

Creme:

2 æg

2 spsk sukker

2 spsk maizenamel

2½ dl mælk

½ stang vanilje

Romglasur:

100 g flormelis (2 dl)

2-3 spsk rom

Endvidere: gelé

Linseforme

*

Sådan laves Romkager

Vandbakkelsesdej:

1. Kom smør og ¾ dl vand i en tykbundet gryde og bring det i kog.

Bland hvedemel og salt og pisk det i smørvandet på en gang.

Rør godt, til dejen slipper gryden. Tag den fra varmen.

 

2. Rør æggene i et ad gangen og rør godt mellem hvert.

Dejen skal være ensartet.

Læg en evt. frossen butterdej frem til optøning.

 

Creme:

3. Pisk æg og sukker sammen i en tykbundet gryde.

Undgå aluminium, som kan misfarve cremen.

Tilsæt maizenamel og mælk under omrøring.

Flæk vaniljestangen og kom den i cremen.

 

4. Varm cremen op under piskning, til den tykner.

Den må ikke koge.

Tag cremen fra varmen og fjern vaniljebælgen.

Lad cremen blive kold, pisk af og til, så den ikke trækker skind.

 

Romkager:

5. Sæt ovnen på 200 °C.

Rul butterdejen i ca ½ cm tykkelse.

Beklæd linseforme med dejen.

Det er overflødigt at smøre formene til denne fede dej.

 

6. Bland vandbakkelsesdej og creme.

Fyld de dejbeklædte forme op med blandingen.

Bag kagerne gyldne ca 30 min.

Fyldet hæver meget under bagningen, men falder lidt sammen, når kagerne tages ud af ovnen.

Tag kagerne ud af formene og lad dem afkøle.

 

Glasur:

7. Rør rom og flormelis sammen.

Glasuren skal flyde tykt. Kom glasuren på de afkølede kager.

Læg lidt gelé på hver kage.

 

Tips: Stænk evt lidt ekstra rom på hver kage.

I stedet for rom til glasuren kan der bruges nogle dråber romessens (men det er altså ikke det samme) og tilsvarende mængde kogende vand.

½ tsk vaniljesukker kan erstatte vaniljestangen.

Vaniljesukkeret skal røres i, når cremen er taget fra varmen.

 

Se alle de bedste opskrifter med Kager

 

Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.

Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 2.028 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1335602-04-2022 11:43:16 Pia
Kan romkagerne fryses inden glasuren kommer på ?

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Prøv
Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvem skal have varmetilskud?



Effektiv reklame - klik her