Logo

Romtopf

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Romtopf 


Romkrukke eller rompot er en dessert, som består af forskellige sommerfrugter, sukker og rom. Bær og frugter konserveres gennem sukker og alkohol, så romkrukkens indhold kan spises i vinterhalvåret. Sammensætningen kan varieres.

 

Dessert. Arbejdstid pr. hold frugt: ½ time. Trækketid pr. hold frugt: ca 1 time. Trækketid i alt: ca 3 måneder. Let at lave. Høj pris. 4 personer. 

 

# Ingredienser til Romtopf

1 liter mørk rom 55% (se Tips)

Forslag til frugt:

500 g fine, friske jordbær

500 g fine, friske abrikoser

500 g fine, friske solbær

500 g fine, friske hindbær

500 g fine, friske brombær

Endvidere:

1 kg sukker

(Sylte)krukke med blyfri glasur

eller et højt henkogningsglas

*

Sådan laves Romtopf

1. Skyl og nip jordbærrene.

Tør dem nænsomt, fugtige bær fortynder rommen og bærrene rådner lettere.

Læg bærrene i en skål lagvis med 200 g sukker.

Lad dem trække en times tid.

Vend forsigtigt af og til, bærrene må ikke knuses.

 

2. Læg jordbærrene i krukken (glasset) og hæld al rommen over.

Læg låg på, eller bind noget over, og stil romtopfen køligt.

 

3. Tilsæt de øvrige frugter i løbet af sommeren, efterhånden som de modner.

Vælg kun god frugt, uden trykmærker eller råd, skyl kun, hvis det er nødvendigt, og tør let, men godt.

 

4. Friske abrikoser skal deles en gang og udstenes, men må gerne beholde skindet.

Kan du komme af sted med at fjerne stenen nedefra uden at ødelægge frugten, ser det flot ud.

Bland hver gang 500 g frugt med 200 g sukker og lad det trække en times tid, før det lægges oven på frugten i topfen.

Læg frugten i lag: røde jordbær, orangefarvede abrikoser, sorte solbær eller brombær, røde hindbær osv.

 

5. Stil romtopfen svalt og lad den trække mindst 1 måned, efter at sidste hold frugt eller bær er lagt i.


Tips: Anden frugt kan bruges.

Blommer og kirsebær er fx særdeles velegnede.

Men også stikkelsbær og fersken.

Prik evt tykskallede frugter let med en nål, så trænger lagen bedre ind.

Frosne bær og frugter er uanvendelige her.

 

Det er vigtigt, at rommen holder mindst 55 %, når topfen startes, fordi frugten svækker styrken. Det er svært at få rom i den styrke herhjemme, men man kan blande ¾ l 38% rom med ¼ l 96% finsprit (som også er svært at finde).

Bærrene spises som de er, evt med lidt pisket fløde til, eller som del af en (is)dessert eller til en kage, fx Baba au Rhum.

Lagen kan også udmærket nydes i små glas til frugten og bærrene eller til andre desserter, eller bruges som del af lage i en frugtsalat.

 

Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.

Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.709 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1319823-07-2021 09:19:37 Kogebog.dk
Til Samuel - Om mango m.m. JA: Læs tips. Om frosne frugter: Det bliver ikke godt.
1319719-07-2021 22:24:00 Samuel
Hej, super fed opskrift! Men lige nogle spørgsmål til bær/ frugt? Kan man bruge: Mango? Æbler? Blommefersken? Hvordan kan det være man ikke kan bruge frosne bær? Jeg vil gerne selv prøve at lace rom topf, da det noget vi altid har nydt i familien 🙂 tak på forhånd

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Prøv
Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?