Logo

ukrainsk budding med rom og cognac

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

ukrainsk budding med rom og cognac 

 
Denne dejlige dessert kaldes ukrainsk Budding. Desserten indeholder heftige mængder rom og cognac i den oprindelige opskrift, men her er en udgave hvor frugtbrændevin kan erstatte spiritussen.
Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner:12 pers.

 
# Ingredienser
16 æggeblommer
375 g sukker
2½ dl tør sherry
2½ dl hvid rom (kan erstattes med kirsebærbrændevin)
1¼ dl cognac (kan erstattes med orangebrændevin)
40 g husblas (gerne i pulverform)
2½ dl vand
7½ dl piskefløde
30 g amarena kirsebær
20 g syltet ingefær
250 g blandede kandiserede frugter
1-2 spsk olie (til formen)
½-1 dl æblekagerasp (til formen)
2½ dl piskefløde (til pynt)

 
* Fremgangsmåde
Æggeblommerne røres hvide med sukkeret over vandbad.
Tilsæt sherry og anden spiritus og bring massen op på 85 °C under piskning til den legerer.
Varm vandet op i en lille gryde, smelt husblassen i den og bland den grundigt i æggemassen.
Rør derpå i massen til den er kølet af.
Pisk de 7½ dl piskefløde til let skum og vend den i massen.
Bland de afdryppede, hakkede kirsebær, og de øvrige syltede frugter i.
En buddingeform smøres med olie og drysses indvendigt med æblekagerasp.
Massen hældes i og formen sættes på køl i minimum 6 timer - gerne natten over.
Buddingen pyntes med ekstra flødeskum og evt. lidt lage fra kirsebærrene inden serveringen. 

 
Tips: Skulle du - mod forventning - komme til at spise hele buddingen selv, vil vi anbefale, at du lader bilen stå.

 
ukrainsk budding med rom og cognac ukrainsk budding med rom og cognac

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 4.055 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Prøv
Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?



Effektiv reklame - klik her