Logo

Upside-down kage med ananas

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Upside-down kage med ananas

 

Kagen bages med frugten i bunden af formen og vendes ud på et fad, så frugten ved servering ligger øverst. Saftig og vidunderlig smag ...

Arbejdstid: 45 min. Bagetid: 50 min. Fryse-egnet. 1 kage der rækker til 8-10 personer

 

# Ingredienser til :

50 g smør

125 g farin

1 frisk ananas (eller 1 dåse)

50 g smør

3 spsk sirup

125 g sukker

2 æg

200 g hvedemel

1½ tsk bagepulver

¾ tsk stødt kardemomme

¼ tsk salt

1½ dl mælk

*

 

Sådan laver du Upside-down kage med ananas:

Tænd ovnen på 180 °C.

Smelt smørret i en gryde, tilsæt farin og rør til det er smeltet.

Hæld det ud i bunden af en smurt form (24-26 cm).

 

Skær skrællen af ananassen og skær den i både eller skiver uden stok.

Læg frugten tæt på farinmassen.

 

Pisk smør, sirup og sukker sammen og pisk æggene i et ad gangen.

Sigt mel sammen med bagepulver, kardemomme og salt og vend det i dejen skiftevis med mælken. Fordel dejen over frugten og bag kagen midt i ovnen 45-50 min.

Tjek med en tandstikker om kagen er gennem bagt og lad den hvile i 10 min i formen før den vendes ud på et fad.

Brug et par viskestykker eller store grydelapper for at undgå stænk af varm farin.

Server kagen lun eller afkølet med flødeskum eller is.

 

Variation: Upside-down muffins:

Fordel den smeltede farin i en muffinpande med 12 huller.

Læg frugt i hullerne og fyld op med dej.

Bag kagerne 20-25 min. og lad dem stå i formen 5 min. før de vendes ud på et fad.

Læg dem evt. i papirforme.

 

TIPS: Drys evt lidt nøddekerner over farinmassen inden frugten lægges i formen.

 

Kogebog.dk har mange dejlige kage-opskrifter Se kageopskrifter her

 


 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.915 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Chokoladesnitter med kokostopDenne opskrift er til alle chokolade elskere. Disse chokoladesnitter, er nemme at lave, og...
• CitruskageDenne saftige kage er syrlig, frisk og let bitter i smagen. Kagen er bagt helt uden mel,...
• HindbærcupcakesDe små, skønne cupcakes har både hindbær i dejen og i den smukke smørcreme på toppen
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?



Afstemning
Hvad spiser du til frokost?


Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?


Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?


Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!