Logo

Skovjordbær med citronis

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Skovjordbær med citronis 

 
Dessert Is. Arbejdstid: 1 time. Skal trække, jordbær: ½ time. Frysetid: 3-4 timer. Middelsvær at lave. Høj pris. 8 personer.

 
# Ingredienser til Skovjordbær med citronis
500 g skovjordbær
1½-2 spsk sukker
½ tsk vaniljesukker
½ dl curacao
½ dl sød hvidvin

 
Citronis:
1 stang vanilje
1 l fløde
125 g sukker (1½ dl)
8 æggeblommer
1 dl citronsaft
reven skal af ½ usprøjtet citron
*
Sådan laves Skovjordbær med citronis
Citronis:
1. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
Kom vaniljekorn, fløde og halvdelen af sukkeret i en tykbundet gryde og lad det koge op under kraftig piskning. Tag det fra varmen.

 
2. Kom æggeblommerne i en skål og pisk dem skummende med resten af sukkeret.

 
3. Pisk den varme fløde i æggemassen lidt ad gangen.

 
4. Hæld iscremen tilbage i gryden.
Tilsæt citronsaft og -skal.
Varm langsomt cremen op, under konstant piskning, den må ikke koge.
Tag gryden fra varmen, så snart cremen tykner.

 
5. Si cremen og rør i den, til den er kold. Hurtigst over koldt vandbad.

 
6. Hæld cremen i en ismaskine (sorbetière) eller i en plast- eller aluform.
Sæt formen i fryseren. Rør af og til i isen under indfrysningen.
Lad isen fryse mindst 3-4 timer.

 
7. Skyl jordbærrene kort under rindende, koldt vand og befri dem for haser.
Ryst dem tørre. Læg dem i en skål.
Bland sukker og vaniljesukker og drys det over jordbærrene.
Hæld curacao og hvidvin ved og lad jordbærrene trække koldt ½ time.
Vend af og til.

 
Anretning:
8. Lad jordbærrene dryppe af i en sigte over en skål. Marinaden skal bruges.
Hæld den gennem en sigte foret med et tyndt lag plade- vat eller et fint klæde.
Tag isen ud i god tid, inden den skal spises.
Den må ikke være stenhård.
Bred isen ud på et afkølet, rundt glasfad eller fordel den i afkølede portionsglas.
Fordel de afdryppede skovjordbær over.
Dryp med marinaden og server straks.

 
Tips: Desserten kan yderligere pyntes med kandiserede violer og ½ spsk Appelsinskal, syltet.
Citronisen bliver ikke gul, som man måske skulle forvente, men hvid.
Holdbarhed i fryser: 2-3 måneder.

 
Se de bedste opskrifter med skovjordbær

 
Skovjordbær - se også Jordbær.

 
Se de bedste opskrifter med Jordbær

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.855 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Skal Copenhagen Pride have skattepenge?


Effektiv reklame - klik her