Logo

Stikkelsbærtrifli

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Stikkelsbærtrifli


Her får du en enkel men suveræn stikkelsbærtrifli, som er en alletiders dessert. Lavet med stikkelsbær, med lækker creme, makroner og flødeskum

Til 4 personer. Tilberedningstid: ca 20 min. Køletid: ½ time.

 
# Ingredienser
350 g stikkelsbær (evt fra frost)
85 g (1 dl) melis
3 dl vand

 
Creme:
2½ dl fløde (13%)
2 æggeblommer
2 spsk melis

1 spsk maizenamel


Desuden:
50 g makroner
2 dl piskefløde

 
* Fremgangsmåde

 
1. Skyl stikkelsbærrene og klip blomsten af dem.

 
2. Bring sukker og vand i kog, kom stikkelsbærrene i og lad dem simre over svag varme, til de er møre (ca 10 min.).
Lad være med at røre i gryden.
Stikkelsbærrene skal være så hele som muligt.
Stil bærrene til afkøling.

 
3. Rør kaffefløden, æggeblommer, melis og maizenamel sammen i en tykbundet kasserolle.
Varm det langsomt op, til det jævner og bliver en blank creme.

Den må ikke koge. Lad den køle af.
Rør i den af og til, så den ikke trækker skind.

 
4. Pisk piskefløden stiv. Når cremen er kold, vendes halvdelen i.


5. Læg desserten sammen lagvis i en glasskål.
Begynd med creme og knuste makroner, derefter stikkelsbær; fortsæt til alt er brugt op.


6. Bred resten af flødeskummet over lige inden serveringen.

 
Se opskrifter på sommerdrikke HER - og se opskrifter på sommermad HER

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,2 (5 stemmer)
Siden er blevet set 5.956 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her