 
 
Raffineret gryderet
med champignon og en lækker citronsmag. Gryderetter er både hyggelige og
lækre, og så har de masser af smag. Her er en af de bedste retter i gryden.
Til 4 personer. Tilberedningstid: ½
time. Ikke fryseegnet. 
 
# Ingredienser
500 g meget mørt
oksekød, (tykstegsfilet, inderlår) 
2 citroner 
2 løg 
30 g smør/margarine 
salt og groftmalet peber 
200 g friske champignon 
1½ dl hvidvin 
2 dl cremefraiche 
 
* Fremgangsmåde
1. Skær kødet i
meget store firkanter og derefter i skiver, der drysses med groftmalet peber og
dryppes med saften af ½ citron. 
 
2. Pil løgene og
skær dem i skiver. 
 
3. Rens
champignonerne og skær dem i mindre stykker. 
Dryp med saften af ½
citron. 
 
4. Brun kødstykkerne
i smør i en tykbundet gryde over stærk varme. 
Tag dem op med en
hulske. 
 
5. Brun løgringene i
gryden og tilsæt så champignon. 
Læg kødet tilbage i
gryden. 
Drys med salt og
peber. 
Tilsæt reven skal og
saft af 1 citron samt hvidvin. 
Lad det snurre i
5-10 min. 
Smag retten til. 
6. Retten serveres
med en klat cremefraiche på - og resten til. 
 
7. Kartofler, ris
eller brød til.