En fest-ret du må
prøve, når du vil tilberede noget nyt og ekstra godt med en oksefilet. Det
smager saftsuseme godt. Retter med oksekød hitter altid! Kan anbefales
Tid: 35 min, heraf
15-20 min i ovnen. 4 pers.
# Ingredienser
500 g oksefilet i et
helt stykke
1 spsk smør eller margarine
1 tsk salt
¼ tsk peber
½ bdt. persille
½ bdt. kørvel
½ bdt. timian
100 g smør
5 spsk rasp
1 dl rødvin
1 dl kraftig
oksebouillon
(evt. Maizena)
* Fremgangsmåde
1. Smelt fedtstoffet
på en stegepande.
Når det er
stegeklart lægger du kødet på og bruner det på alle sider.
Drys med salt og
peber.
2. Lad kødet svale
af på panden, og læg det i et ildfast fad.
3. Skyl og hak
persille, kørvel og timian.
4. Mix krydderurter,
smør og rasp i foodprocessoren til en masse.
5. Læg et tykt lag
af massen over oksefileten.
6. Hæld rødvin og
bouillon ved.
7. Stil fadet i en 225
°C varm ovn i 15-20 min.
8. Tag kødet op og
skær det i tykke skiver.
9. Jævn evt. skyen
til sauce med lidt Maizena.
10. Server kødet med
saucen, kogte kartofler og grønne bønner.
Tips: Prøv at dække de stegte filetskiver med
urtesmørret.
Stil det i ovnen og
gratiner det ved 225 °C i 5-10 min.
Se alle de bedste opskrifter med Oksekød
Se alle de bedste opskrifter med Brød
Se alle de bedste opskrifter med Grøn salat
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------