 
 
   
En nem opskrift med et strejf af Østasien. Lækkert lynstegt oksekød med svampe, soya, hvidløg, løg, masser af peberfrugter og nudler i kinesisk stil. Giver 4 portioner 
   
# Ingredienser
30 g tørrede svampe 
1 tsk majsstivelse 
1 tsk
oksekødsbouillonterning 
1 spsk sojasauce 
1 spsk sesam olie 
450 g oksemørbrad.
afpudset 
2½ spsk olie 
1 fed hvidløg, fint
hakket 
1 knivspids kinesisk
femkrydderipulver 
2 små løg, skåret i både 
1 grøn peber, i
tynde skiver 
1 rød peber, i tynde skiver 
225 g tynde ægnudler i kinesisk stil, kogt og afdryppet
 
* Fremgangsmåde
1. Læg svampene i en
mellemstor skål; tilsæt varmt vand så det dækker svampene helt. 
Lad det stå i 30 min;
afdryppes. 
 
2. Vrid overskydende
vand fra svampene. 
Fjern stilkene og smid dem ud. 
Skær hattene i tynde
strimler. 
 
3. Bland
majsstivelse, bouillonterning, 6 cl ekstra vand, sojasauce og sesamolie i en
lille skål; bland det godt. Sæt det til side. 
 
4. Skær kødet i
tynde skiver, hver ca 2½ cm lange. 
 
5. Varm olie i en
wok eller en dyb stegepande over høj varme. 
Tilsæt hvidløg og
femkrydderipulver; lynsteg i 15 sekunder. 
 
6. Læg kødet i wokken;
lynsteg indtil det er brunet, ca 5 min. 
Tilsæt løg; lynsteg
i 2 min. 
Tilsæt svampe og
pebre; lynsteg indtil pebrene er sprøde og møre, ca 2 min. 
 
7. Rør i
majsstivelseblandingen; hæld den op i wokken. 
Kog under omrøring
indtil væden koger og bliver tykkere. 
Serveres over varme
kogte nudler. 
 
 
Trin 2: Fjern
stilkene fra svampene. 
 
 
Trin 4: Skær kødet i
skiver. 
 
 
Trin 6: Tilsæt
svampe og pebre til wokken 
 
Se alle de bedste opskrifter med Oksekød
 
Se alle de bedste opskrifter med Kinesiske retter
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------