 
 
 
Bøf Bourguignon er
en ægte, fransk ret fra Bourgogne distriktet. Den kan tilberedes på flere
måder. Opskriften her er den bedste og nok den mest enkle. 
til 4 personer. Tilberedningstid:
ca. 2 timer.
 
# Ingredienser
¾ kg oksemellemskært
40 g smør/margarine 
2 spsk hvedemel 
4-5 dl rødvin 
250 g små løg 
bouquet garni af 1
kvist timian, 1 laurbærblad og 2 kviste persille. 
salt og peber. 
Evt. lidt jævning. 
Tilbehør:
Kartoffelmos og grøn salat. 
 
* Tilberedning
1. Skær kødet i
nogle terninger - ikke for små. 
 
2. Smelt fedtstoffet
i en gryde. 
 
3. Brun kødet godt,
drys melet over og rør i det, til melet er gyldent. 
 
4. Hæld rødvinen på.
 
5. Kom de små løg,
salt og peber samt bouquet garni i gryden og 
lad det småkoge i
ca. 2 timer. 
 
6. Jævn evt. retten
lidt og smag den omhyggeligt til. 
 
7. Server Boeuf bourguignon med kartoffelmos og grøn salat. 
 
NB. 
Kødet brunes tit i
afsmeltet spæk, og man bruger ofte champignon i retten. 
Koges kødet i
trykkoger kan det gøres på ca. 30min. 
 
 
 
Se alle de bedste opskrifter med Oksekød
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.